Kedy je správny čas požiadať o ruku?

Stačí na to pár dní, týždňov či mesiacov? Alebo práve ten váš potrebuje niekoľko rokov, kým si je istý, že vy ste žena jeho života?

22.05.2015 13:00
zásnuby, manželstvo, žiadosť o ruku Foto:
Po akom čase je vhodné požiadať o ruku?
debata

Nuž, nech je to tak či onak, zásnuby (nech by boli akokoľvek rýchle alebo naopak dlho očakávané) šťastné manželstvo nikomu neprinesú.

Pre pokojný a harmonický rodinný život totiž potrebuje viac ako mať zásnubný prsteň na ruke. I keď, povedzme si úprimne, ktorej žene sa nepáči nosiť krásny veľký „šuter“ na svojom prste? Zaujímalo nás, ako rýchlo ste sa zasnúbili a či manželstvo naozaj vydržalo.

Denisa je „preborníčka“ v zásnubách. Zasnúbená bola tri krát. Vyšlo to až posledný krát. „Prvý krát ma požiadal o ruku môj frajer, keď som mala osemnásť. Bola to taká študentská láska a pol roka po svadbe odišiel pracovať do Írska. A viac sa nevrátil. Dnes žije v Londýne a nikdy sme si nevyjasnili, čo sa stalo. Jednoducho, celý vzťah prešiel tak "do stratena“. S druhým partnerom som žila tri roky v jednej domácnosti. Po troch rokoch ma požiadal o ruku a mesiac pred svadbou som zistila, že čaká dieťa s kolegyňou. Po tomto som si povedala, že nikdy viac. Až prišiel môj manžel. Poznali sme sa tri dni, keď ma požiadal o ruku, o mesiac sme to povedali aj oficiálne a po pol roku sme mali svadbu. Dnes sme svoji už 10 rokov."

Martin požiadal svoju priateľku Sašu o ruku až po piatich rokoch randenia. „Nikdy som sa neplánoval ženiť. Naši boli rozvedení a ja som akosi nepociťoval potrebu vzťah dať aj úradne potvrdiť. A tak hoc som si bol istý, že Saša je tá žena, s ktorou si viem predstaviť rodinu, nemal som odvahu žiadať ju o ruku. Vlastne sme sa o tom ani nikdy nebavili, tak som nevedel či vlastne svadbu chce alebo nie. Až keď mi raz ukázala tehotenský test a na ňom dve čiarky, vybehlo zo mňa niečo absolútne neromantické: "To by som si ťa teraz asi mal vziať, že?“ Ona sa začala smiať a povedala, že nemusím. O mesiac som ju požiadal o ruku. Svadbu sme však zatiaľ nemali. A to už sme zasnúbení tretí rok."

Lenka, dnes už svoje prvé zásnuby a všetko čo nasledovalo po nich berie s nadhľadom. „Po troch mesiacoch od zoznámenia sme mali zásnuby, o ďalšie tri bola svadba. A po necelých dvoch rokoch nasledoval rozvod. Neviem, či sme sa málo poznali alebo som mala nasadené ružové okuliare…Mne sa však rýchle zásnuby vôbec neosvedčili. Teraz som spokojná aj bez zásnub a svadby. S mojim partnerom sme spolu už 12 rokov, máme spolu dve deti a svadbu ani zásnuby zatiaľ neplánujeme. Aj keď nejaký prsteň by mi na ruke nevadil. A nemusí byť ani s bielym očkom…“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #zásnuby #žiadosť o ruku

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...