Predtým, než si kľakne a vy poviete áno

Áno, ste zamilovaní! Ale skúste na chvíľu uvažovať reálne.

20.05.2015 15:00
zásnuby Foto:
Už je to tu!
debata

Žiadosť o ruku je na spadnutie. A hoci sa už neviete dočkať, ako vášmu drahému poviete „áno“, nezabudnite si pred touto dôležitou udalosťou spoločne odpovedať na niektoré závažné otázky, ktoré časom budete musieť riešiť. A ktoré dosť výrazne ovplyvnia váš vzťah. Máte to už za sebou?

Chceš deti?

Téma deti je kľúčovou vo väčšine manželstiev. Koľko, čo ak ich nebudeme môcť mať, čo si myslíš o adopcii… na všetky otázky by sme mali poznať odpovede, aby ste obaja vedeli, na čom ste.

Kedy chceš mať deti?

Možno vám tikajú biologické hodiny a z celého srdca túžite po potomkovi. A váš drahý môže práve zvažovať pracovnú ponuku v inom štáte. Ste ochotná počkať s dieťaťom rok, dva či tri? Nie? Čo teraz?

Aké máš predstavy o svojej kariére?

Poznať ambície toho druhého je pre vzťah veľmi osožné. Ak on bude celé roky behať za kariérou, je to pre vás v poriadku? Budete ho podporovať, sprevádzať na podujatiach, budete stáť pri ňom? Cítite sa v takejto pozícii dobre? Poriadne zvážte, kam sa chcete obaja počas svojich životov profesionálne dostať.

Aká je tvoja finančná situácia?

Viete, koľko partner zarába, aké má finančné záväzky, čo vlastní? Na rovinu sa bavte o tom, akým spôsobom plánujete financovať vašu domácnosť. Kto bude koľko prispievať a či ste s týmto prerozdelením obaja stotožnení. Peniaze nie sú zanedbateľnou súčasťou vašich životov, myslite na to skôr, než sa ocitnete pred nepríjemnými problémami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zásnuby #otázky #úprimnosť #odpovede

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...