Smartfón ako zabijak vzťahu! Skončite to

Môže "nevinný" smartfón rozbiť vzťah? Malý prístroj v kombinácii s majiteľom určite áno. Jeho každodenné používanie môže vyvolať žiarlivosť, pocit odcudzenia, neistoty, samoty.

13.05.2015 15:00
žena, muž, telefón, posteľ Foto:
Smartfón ako zabijak vzťahu.
debata

Komu zasa píšeš? Prečo sa tak zvláštne tváriš, keď dostaneš správu? Už mám toho dosť, ukáž mi, čo tam zasa pozeráš! A podráždené otázky sa stupňujú. Večné „existovanie“ partnera na smartfóne je niečo, čo druhého z dvojice dokáže dostať do nepríčetnosti. Ak nie okamžite, časom určite. Najmä, ak smartfónu neholdujú v rovnakej miere obaja.

Stačí, ak sa obzriete okolo seba v reštaurácii. Pozrite sa, koľko párov síce sedí oproti seba na „akože“ romantickej večeri, každý však má prácu so svojím smartfónom. Hoci dvaja sú spolu na rovnakom mieste, sú si vzdialení. Stále čosi riešiť vo virtuálnom svete – to je také vzrušujúce. Oproti tomu spoločná konverzácia sa javí nudnou záležitosťou.

Ak takéto problémy už zasahujú aj vaše partnerstvo, skúste si dať od smartfónu pauzu. Budete prekvapená, aké ťažké je zrazu nepozerať sa každú chvíľu na displej, nepociťovať vzrušenie z novej správy, odolať zvedavosti z novej aplikácie a smartfón jedoducho vypnúť.

Dohodnite si pravidlá. Ak už prídete domov, nechajte smartfón voľne ležať niekde na poličke. Nemusíte ho mať predsa vždy pri sebe, ak náhodou zazvoní, budete ho počuť aj z vedľajšej izby. Ak ide o čosi urgentné, ľudia vám zavolajú. Vypnite aplikácie, ktoré nepotrebujete a ktoré vám len zbytočne „požierajú“ čas. Sociálne siete takisto nechajte odpočívať, celý svet nemusí mať prehľad o tom, čo robíte večer v obývačke či čo ste si práve dali na večeru. Namiesto „tukania“ sa zamerajte na vášho reálneho partnera, ktorý potrebuje skutočnú pozornosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #žena #žiarlivosť #osamelosť

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...