Muži prekvapili! Po vzťahu túžia viac ako ženy

Ženy dokážu podľa prieskumu svoj single status znášať ľahšie ako muži.

27.04.2015 09:00
sex, vzťah, intimity, láska Foto:
debata

Internetová zoznamka ElitePartner urobila prieskum medzi 10 000 svojimi single členmi na tému dôležitosť vzťahu pre ich život. A výsledky prekvapili, najmä čo sa správania mužov týka.

Až 71 percent opýtaných mužov priznalo, že šťastný vzťah je pre nich tým najdôležitejším v živote. A presne rovnako to cíti 68 percent žien, teda o čosi menej. Len každý tretí muž prikladá kariére a práci väčšiu dôležitosť. Okrem toho 42 percent mužov priznalo, že v budúcnosti chcú urobiť pre svoj vzťah viac, na rovnakú otázku takto odpovedalo kladne „len“ 39 percent žien.

Aj muži sa cítia osamelo, len to možno nedávajú tak okato najavo. Ale v srdci pociťujú podobný smútok za vzťahom ako ženy, ba možno ešte väčší.

Psychologička Laura Fischbach z ElitePartner to vysvetľuje takto: „Muži nájdu v partnerstve väčšie emocionálne uspokojenie ako ženy, má to pozitívny vplyv na ich zdravie aj sociálny status. Ženy sú emocionálnejšie menej závislé na vzťahu ako muži. Svoje emócie investujú v značnej miere do vzťahov s rodinou či priateľmi a majú tak dostatok sociálnych väzieb, ktoré ich uspokojujú. Ženy zvládajú život bez partnera ľahšie ako muži, ktorý sa bez partnerky cítia viac osamelo.“

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #láska #single #partner

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...