Kam s ním zájsť na prvé rande?

Často miesto vyberá muž, ale pokojne vezmite do rúk plejádu návrhov aj vy. Práve výber vhodného miesta môže romantiku, lásku aj rodiaci sa vzťah výrazne podporiť.

21.04.2015 17:00
romantika, rande, láska Foto:
Skôr sa do seba zamilujete v príjemnej, útulnej reštaurácii.
debata

Bláznivé rande? Stavte na klasiku!

Niektorí muži, odvážlivci, už pozvali dievča randiť aj na plaváreň. Zdôvodnené tým, že by ju radi videli bez mejkapu, trblietok, rúžu a vyčesaného účesu. Chcú vidieť, ako bude dievča vyzerať ráno, nielen s leskom večera. Promenáda v plavkách je len bonusom. Zoskok s padákom, športový zápas, rôzne aktivity sú dobré pre kamarátov a kamarátky. No budovaniu lásky jednoducho nie sú naklonené. Láska si vyžaduje prostredie, ktoré stimuluje v mozgu úplne iné centrá ako prostredie plavárne.

Láska je veda

Keď sa človek zamiluje, začne spolupracovať dvanásť špecifických oblastí mozgu, ktoré vytvárajú eufóriu podobnú účinkom kokaínu. Spolupráca mozgových centier je obdivuhodná a k tomu sa pridáva vyššia produkcia dopamínu a oxitocínu, vďaka čomu sa cítime skvele a uvoľnene. Preto môžeme tieto zložky podporiť práve vhodným miestom, ktorého nás ešte viac do seba „zamiluje“.

Cíťte sa prirodzene

V neistom prostredí budete vďaka adrenalínu a stresovým hormónom menej vnímať príjemné pocity z partnera a rovnako aj on z vás. Je vhodné vybrať si miesto na rande, kde sa obaja budete cítiť uvoľnene a v bezpeční.

Hudba a jedlo

Mala by tam byť muzika pohodového rytmu, práve tá stimuluje hladinu dopamínu. Nevylučuje sa totiž len pri zamilovaní, ale aj pri príjemných pocitoch a možnosti získať odmenu. Práve čakanie na dobré a chutné jedlo, alebo nápoj tiež zvyšuje hladinu dopamínu a spolu s príjemnou hudbou tak všetko nahráva láske. Nejde o luxus, či noblesu, ale práve vďaka hormónom sa do seba zamilujete skôr v príjemnej, útulnej reštaurácii, ako v ukričanej krčme pri pive.

Pocit blízkosti

Je dôležitý pre podnietenie vyššej tvorby oxytocínu. Telesná blízkosť novej známosti vám umožní prežiť ju intenzívnejšie a viac sa do ne zamilovať. Prechádzka lesom, príjemné sedenie na lavičke. To všetko sú miesta, ktoré s príchodom jari ožívajú a prajú zamilovaným. Niet sa preto čo čudovať , že práve počas leta láska vo vzduchu akosi zvyšuje svoj podiel. Vieme si byť bližšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #romantika #prvé rande

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...