Chcete bábätko? Najskôr si odpovedzte na tieto otázky

Čas beží a vy stojíte pred vážnym rozhodnutím.

09.04.2015 13:00
bábätko, rodičia Foto:
Túžite po bábätku obaja?
debata

Ste spolu istý čas a vy ste nastavená na založenie rodiny. Vzťah vám „klape“ a tak celkom prirodzene túžite posunúť sa ďalej. Ale ako to vidí váš partner? Je z plánovania rodiny rovnako nadšený ako vy? Skôr, než to začne byť vážne, odpovedzte si úprimne na tieto otázky:

Chceme ho obaja?
Na túto otázku odpovedzte úprimne obaja, lebo rodičovské povinnosti si po narodení dieťatka budete musieť deliť. Ani jeden z vás by nemal mať pocit, že do tohto závažného rozhodnutia ho druhý z dvojice „dotlačil“.

Sme pripravení vzdať sa „zabehnutého“ života?
Koníčky, vysedávanie s kamarátmi, predĺžené víkendy, dovolenky, divadlá, festivaly… A množstvo vecí, ktoré sú trvalou súčasťou vašich životov budú na dlhší čas na vedľajšej koľaji. Vaše životy sa budú točiť viac menej okolo bábätka a rodiny. Vzdať sa zabehnutého života nemusí byť pre každého ľahkým rozhodnutím.

Kto zostane doma?
V prvých týždňoch a mesiacoch dieťa potrebuje mamu. Ale ak už dieťatko prestanete dojčiť, na materskej dovolenke môže zostať aj manžel. Ste rozhodnutí, kto z dvojice odíde na čas z práce? A ste s tým obaja stotožnení?

Môžeme si dieťa vlastne dovoliť?
Mnoho párov má životné náklady nastavené naozaj „tesne“. Môžu za to hypotéky, ktorými financujú vlastné bývanie. Ak máte úspory, zrejme v prvých mesiacoch „padnú“. Ale čo potom? Možno budete musieť zostať s bábätkom doma dlhšie, než máte naplánované a bolo by veľmi stresujúce, ak by ste nemali ako platiť účty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plány #partneri #bábätká #úprimnosť

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...