Trápne ticho na rande? Berte to s humorom

Stačí, aby ste sa spoločne zasmiali a ostych aspoň trocha odbúrali.

25.03.2015 15:00
rande, pár, láska Foto:
Trápne ticho? Nenechajte sa vykoľajiť.
debata

Nie je to nič príjemné. Sedíte oproti sympatickému mužovi a snažíte sa zapôsobiť. Prvé či druhé rande dá človeku zabrať, najmä, keď k osobe oproti cítite značné sympatie. Po úvodných minútach však nastáva ticho. On mlčí, vy takisto. Zúfalo pátrate po vhodnej vete, ale všetky nápady zamietnete s tým, že sú trápne. A tak sedíte, mlčíte a začínate sa potiť.

Skúste odbúrať zlý pocit z toho, že mlčanie je niečo zlé. Veď ani s kamarátkou sa nemusíte nonstop rozprávať a trápne sa necítite. Tak prečo sa tak veľmi snažíte o konverzáciu s vlastne neznámym mužom? Netrápte sa tichými otázkami ako „Pripadám mu nudná?“, „Prečo nič nehovorí, chce odísť?“ a podobne. Mlčanie na takýchto stretnutiach berte normálne. Ak trvá dlho, poraďte si s humorom. „Tak sa zdá, že sme všetky témy vyčerpali a môžeme ísť domov“. Ak už nič iné, aspoň sa spoločne zasmejete a trocha uvoľníte.

Ale aj ďalšie veselé vety môžu prísť na pomoc. Kľudne priznajte: „Tak na túto chvíľu mám v zásobe niekoľko zaujímavých otázok, ktoré nám pomôžu preklenúť trápne okamihy.“ A spustite: „Čo robíš rád cez víkend?“, „Ktoré miesta na svete sa ti páčia?“, „Máš nejaký top film?“, „Aké zvieratko si choval, keď si bol malý“. Hlavné je, aby ste sa netvárili ako na pracovnom pohovore, ale odľahčili atmosféru a prekonali ostych jeden z druhého. Akokoľvek banálne spomínané vety sú, aspoň jedna môže byť presne tou, ktorá naštartuje vašu konverzáciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ticho #rande #humor #trápne

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...