Situácie, kedy treba ukončiť priateľstvo

Kedysi vám to klapalo, ale medzi vami a kamarátkou je to čoraz horšie. Kedy je čas, dať jej definitívne zbohom?

23.03.2015 09:00
dve ženy, kamarátky, trápenie Foto:
Už vám to s kamarátkou neklape?
debata

Keď nepomôže v krízovej situácii

Na veľmi dobrú kamarátku ste sa mohli kedykoľvek spoľahnúť. Bola tu pre vás, keď ste sa ocitli v kríze. Pomohla vám dostať sa z najhoršieho a to isté ste roky robili vy pre ňu. A zrazu je všetko inak. Vaše krízové situáciu ju obťažujú a dá vám to jasne najavo. Nechce počúvať o vašich problémoch a častokrát sa stane, že vám ani nezodvihne telefón. Ak ste aj spolu, máte stále pocit, ako keby ste ju obťažovali.

Keď klame

Pravda môže občas zabolieť, ale klamstvo viac. Navyše, ak vám vaša kamarátka klame rovno do očí a vy sa to dozviete. Cítite sa pod psa a je vám trápne, aj za ňu. Takéto priateľstvo nemá budúcnosť, stále by ste len premýšľali a navzájom sa obviňovali.

Keď vás zosmiešňuje

Kdekoľvek sa objavíte, robí si žarty na váš účet. Ona žiari a vy sa cítite zle. Iste, máte zmysel pre humor a neberiete sa smrteľne vážne. Ale čo je veľa, to je veľa. Nechcete byť jej „pajácom“, ktorý jej pomáha zažiariť. Prečo máte mať zo seba taký pocit, navyše, po boku niekoho, koho považujete za priateľa?

Keď sa už nedokáže s vami tešiť

Z nejakého dôvodu zostala zatrpknutá. Je jedno, či po rozchode alebo potom, čo namiesto nej v práci povýšili jej kolegyňu. Nadáva na všetkých a všetko okolo. Stala sa z nej závistlivá žena, ktorá akoby nemala ani najmenšiu radosť z ničoho v živote. A do tohto stavu by rada stiahla aj vás, aby ste boli „parťáčky“ vo večnom sťažovaní sa či nenávidení ostatných. Nedovoľte jej to. Na istý čas jej dajte zbohom. Nie je vylúčené, že sa spamätá a začne žiť opäť normálne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #kamarátstvo #klamstvo #hádky

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...