Spoznajte tri cesty k láske na celý život

Máte po boku partnera, ktorého milujete. Už sa s ním len ruka v ruke vydať v ústrety láskyplnému životu.

15.03.2015 14:00
láska, vzťah, manželstvo Foto:
Komunikujte aj telom.
debata

Ktorá cesta však vedie k diamantovej svadbe a ktorá ku krachu? Šanca je tak 50:50, keďže každé druhé partnerstvo sa rozpadne. Vykročte správnym smerom!

Vzdajte sa očakávaní

Zamilovali ste sa do človeka, pre jeho charizmu, krásnu tvár, intelekt… Vlastne niekedy je ťažké pomenovať, prečo ste si vybrali muža svojich snov v porovnaní s možno inou desiatkou nápadníkov. To je však moment, kedy nastupujú očakávania. Nedovoľte im to. Očakávania o tom, aký bude váš nastávajúci vedia veľmi rýchlo zabiť to pekné medzi vami. Nesnažte sa mať sny, ale tvorte svoje predstavy navzájom a spoločne. Ideálny muž ani žena po svete nechodia. Preto je vždy lepšie nájsť spoločnú reč, ako sa snažiť v hádkach meniť partnera na vašu podobu. To skrátka neskončí dobre.

Komunikujte telom

Nehovoríme len o sexe, hoci sexuálne porozumenie je silnou kartou v každom vzťahu. Na udržanie vzťahu v harmónii a láske je to však málo. Komunikácia telom si vyžaduje denne minimálne tri výmeny objatia. Päť bozkov a plné priehrštie úsmevov. Dvojica, ktorá toto každý deň zvládne, nemusí mať obavy, že jedného dňa im vzťah nahlodá nevera, alebo dlhodobo dusná atmosféra. Bozk, úsmev a objatie si doprajte aj v čase, keď vaše názory a myšlienky nie sú práve na jednej vlnovej dĺžke. Práve týmto spôsobom sa na seba viete opäť naladiť a srdcia obmäkčiť.

Hľadajte spoločné

V každej, aj tej najideálnejšej dvojici, sa nájde 100 dôvodov, pre ktoré by pred sebou mohli navždy zabuchnúť dvere. Majú však minimálne 101 dôvodov, prečo ostať spolu. V čase krízy si nevyhadzujte na oči to, čo vám vadí. To si nechajte na rozdiskutovanie, keď emócie mierne opadnú. V krízových momentoch sa naučte hovoriť si, čo je na tom druhom pekné. Ak nie otvorene, aspoň sama pre seba. Nie je dôležité, koľko dôvodov nájdete, aby ste sa na seba mračili. Základom je, aby ste našli o jeden jediný dôvod viac, aby ste sa na seba usmiali. Niekedy to bez zaťatých zubov a odhodlania nepôjde, ale určite sa to oplatí. Práve ten jeden dôvod môže byť kľúčový.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #komunikácia #očakávania #dlhodobý vzťah

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...