Príbeh: Otrasný život s puntičkárom

Začo som si toto zaslúžila, povzdychne si občas Lenka (25), keď sa zamyslí nad svojím vzťahom.

02.03.2015 17:00
partnerská hádka, puntičkár Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Nikdy nebola poriadkumilovná. Jej matka si z nej uťahovala. Vraj „z teba gazdinka nebude“. Priala si, aby si jej dcéru našiel podobný intelektuál s nosom neustále v knižkách. Lenke ani varenie nevoňalo. Odkedy začala sama bývať, čo-to sa naučila, ale čas, ktorý strávila pri hrncoch, si neustále vyčítala. Koľko už mohla za tú dobu prečítať strán v knihe, čo všetko si už za ten čas mohla pripraviť do práce, kým ona… varila. O tom, že to bude vo vzťahu ešte horšie, nepochybovala.

Takže dočkala sa. Aby to bolo horšie, ako si predstavovala, stretla muža, ktorý bol poriadkom doslova posadnutý. Koľkokrát sa stalo, že prišiel unavený z práce a podráždila ho každá maličkosť. Stačilo, že nebola na svojom mieste. „Včera prišiel môj priateľ z práce, nervózny, priniesol si nejaké vrecko s hamburgerom. Sadol si za stôl, no len čo zakusol do hamburgera, zbadal na stole fľak. Všetko nechal tak, provokatívne vstal, vzal prípravok na sklo a začal stôl drhnúť. S ironickou poznámkou o tom, čo som celý deň robila doma,“ prezradila čosi zo svojho vzťahu Lenka.

Podobné scény máva na dennom poriadku. Mať čistotného muža je fajn, iné je to už v prípade, keď s jeho nárokmi nestíhate a nedajbože začnete žiť v strese, aby bolo všetko v tip-top stave, keď sa vráti z práce. A myslieť treba aj na to, že sa vráti z práce nečakane! Lenka uvažovala, čo spraví, veď takto sa žiť nedá. Ona, taký „bordelár“. Tu nechala šálku z kávy, tam knižku… Jej muž príde z práce a už šálku okomentuje: „Už je dopité? Prečo si ju nedala do umývačky?“ Rozhodla sa, že si o tom pohovorí. Veď nie je nič horšie, ako nemať doma slovo.

„Vždy som to len tak počúvala a priala si, aby sa tá debata rýchlo skončila. Lenže potom som sa išla zasa sprchovať a musela som automaticky myslieť na to, že veci, ktoré by som si doma nahádzala na kôpku a o týždeň hodila do pračky (smiech), si tentokrát musím okamžite upratať. Alebo vložiť do skrine, alebo do pračky. Žiadna iná alternatíva,“ skonštatovala. Chcela s mužom vydiskutovať aspoň to, aby toto dodržiavanie znížil na osemdesiat percent.

„Nemusíme mať čisto na sto percent, mávam z toho stres,“ sťažovala sa v tom čase Lenka. Jej chlap o tom ani nechcel počuť. Ani mu nenapadlo, že by mal žene vysvetľovať, aký je nervózny, keď veci nie sú na svojom mieste, ako jeho myšlienky narúša všetko rozhádzané. Lenka sa mu však pokúšala vysvetliť, že domov je miesto, kde sa môže cítiť príjemne, kde chce oddychovať a nie byť pod neustálym tlakom! Musela sa napokon pousmiať nad tým, keď prišiel s návrhom, že na tom, aby sa dostala do toho stavu, v akom je on, ešte teda popracujú…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #problémový vzťah #stres #provokácia #fľak #gazdiná #poriadok #puntičkár

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...