Vety, ktoré sú dôležitejšie ako tuctová 'ľúbim ťa'

Počuť z času na čas od muža vetu "ľúbim ťa", je fajn. Ale sú aj vety, ktoré sú pre vzťah oveľa dôležitejšie.

26.02.2015 17:00
láska, vyznanie lásky Foto:
Ľúbim ťa! I love you! Ich liebe Dich! Ale naozaj!
debata

Si jednička

Práca, matka, otec, sestra, priatelia, joga, kniha, kino, či futbal… Každý človek toho v živote potrebuje oveľa viac ako „len“ vzťah, pretože „nielen vzťahom je človek živý“. Počuť občas vetu „Si to najdôležitejšie,“ je pre lásku veľmi dôležité.

Chcem ťa takú, aká si

Len v prvotnom poblúznení vidíme partnera v dokonalom svetle. Všetko čo robí a hovorí, je super. Ale potom spozorujeme, že občas aj raní, alebo sa strápni, jednoducho spraví niečo, čo sa nám nepáči. Platí to, samozrejme, aj naopak. Keď nám potom zdôrazní, že nás chce takú, aká sme, uisťuje nás, že nie sme v jeho očiach zidealizované, ale sme osobou, ktorou v skutočnosti sme.

Dôverujem ti

Keď nám niekto dôveruje, je na najlepšej ceste otvoriť sa nám. A to sa stalo nášmu priateľovi. Ak vysloví vetu „dôverujem ti“, naznačuje tým, že je pripravený prijať nás do nášho srdca (alebo tam už dlhšie trónime). Veta „dôverujem ti“ je tiež viac ako „ľúbim ťa“.

Odpúšťam ti

Vo vzťahu prichádza neustále k nejakým zraneniam, reč je predovšetkým o srdcových záležitostiach. Ak partnera zraníme (a on nás), do úvahy prichádza ďalšia a ďalšia šanca. Aj tá býva dôkazom lásky. Ak to teda tak cíti, povie: Odpúšťam ti. Tiež veta, ktorá znamená veľa.

Rešpektujem ťa

Je čudné, že častokrát cudzích ľudí rešpektujeme viac ako tú najbližšiu osobu, s ktorou si ráno umývame pri tom istom umývadle zuby. Ak vám povie, že vás rešpektuje, oceňte to. Určite to nebolo len tak. Jednoznačte ste si to zaslúžili.

Stojím pri tebe

Aj keď vieme samú seba ochrániť azda najlepšie, táto veta vyvoláva neuveriteľné bezpečie. Ostane po nej krajší pocit ako po tom tuctovom „ľúbim ťa“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #Dôvera #rešpekt #odpustenie #ľúbim ťa #dôkaz lásky #ďalšia šanca

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...