Chcete schudnúť? Hľadajte vzor alebo podporu

Možno nepatríte k ľuďom, ktorí chudnú ľahko a odhodlane. Možno si vôbec neveríte a potrebujete sa o čosi oprieť.

23.01.2015 15:00
posilňovňa, fitnescentrum Foto:
Cvičte spolu a navzájom sa "ťahajte".
debata

Nájdite si vzor

Tak to urobte! Nájdite si v okolí vzor človeka (najlepšie ženy), ktorej sa podarilo dopracovať k vysnívanej postave. Pravdaže nemusíte ísť cestou, ktorou kráčala ona, ale môže vás inšpirovať. Najlepšie zo všetkého by bolo, ak by ste ju osobne poznali a ona by bola ochotná stretnúť sa s vami a poradiť vám. (Hoci si myslíte, že už o chudnutí viete všetko, vždy sa objaví niečo, čo ste síce vedeli, ale zatlačili v mysli kamsi do úzadia). Po takomto rozhovore s človekom, ktorý schudol, budete motivovaná.

Cvičte spolu

Zapojte do svojho chudnutia aj svojho partnera. Možno, že už od prvého januára chudnete – doteraz vám to išlo ľahko, lebo chudlo vo vašom okolí veľa ľudí. No teraz potrebujete silnejšiu motiváciu. A zvlášť, ak sa vám váha na chvíľu zastavila… Poproste svojho partnera, aby začal chudnúť s vami – navzájom sa budete podporovať alebo porovnávať. Možno si poviete: veď chudnutie nie je súťaž. Nie je a nič sa nestane, keď prehráte, no minimálne budete mať silnejšiu motiváciu nesiahnúť na nezjedené čokolády z minulého roka a odtiahnúť si ruku od vyprážaného rezňa na návšteve u mamy.

Som na teba pyšný

V prípade, že váš partner nemá záujem – veľa cvičí a v strave sa nemieni obmedzovať – dohodnite sa s ním, aby vás aspoň podporoval. Nech vám vraví, že je na vás pyšný, nech vám neustále dáva najavo, že vám verí. Vysvetlite mu, že pre vás to bude znamenať silnejšiu motiváciu a veríte, že napredovať budete rýchlejšie. Zapisujte si informácie o zmene váhy a pravidelne mu to ukazujte – napríklad mu to po každom vážení ráno nalačno pošlite ako esemesku, ktorú si prečíta v práci po raňajkách. Určite sa vám bude chudnúť ľahšie, keď budete vedieť, že vám ktosi fandí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #chudnutie #motivácia #štíhla postava #váha #cvičiť #fandenie

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...