Chyby, ktoré vás oberú o pôžitok z orgazmu

Zlé návyky si so sebou tlačíme od detstva. Od čias, keď sme si pod perinou chceli dopriať trochu rozkoše a museli sa ukrývať pred rodičmi, či nebodaj súrodencami.

17.01.2015 17:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Ak sa v posteli kontrolujete, cesta k orgazmu je zarúbaná.
debata

Tajomstvo, hanba a rýchla cesta k uspokojeniu. Tieto tri parametre si náš mozog spojil s orgazmom a pri plnohodnotnom sexuálnom živote môžu byť problémom.

Uvoľnite sa, prosím

Sexuálny zážitok je najkrajší, keď na nič nemyslíme. Uvoľnenie by malo byť sprievodným znakom každého milovania. Je to mierne v rozpore s tým, ako sme si dopriali rozkoš počas mladosti. Vždy v strehu, vždy v istom napätí, ktoré nepovolí, ani keď roztiahnete nohy na vlastnej posteli. Jednou z častých chýb pri milovaní je čakanie žien na orgazmus v strnulej pozícii. Tesne pred vyvrcholením zvyknú svoje telo napnúť. Tým sa zablokujú nervové dráhy a samotný orgazmus nemusíte dosiahnuť. Ak sa podarí, bude zakotvený len na oblasť vagíny. Uvoľnite sa, zhlboka dýchajte a nechajte, aby vám príjemné pocity prešli celým telom. Ak sa milujete so strnulým pocitom a napätím v svaloch, viete, že chyba je niekde vo vás.

Príliš veľa očakávaní

Sústrediť sa na cieľ je dobré, ale prehnané očakávania vedia prepáliť aj tú najlepšiu snahu. Vchádzate do postele s jedinou túžbou po dobrom orgazme? Zabudnite na všetko. Užívajte si lásku, dotyky, jeden druhého a milovanie nech je uvoľnené, bez očakávaní a cieľových pások. Nemusíte sa koncentrovať na jediný bod. Vezmite orgazmus ako bonus a užite si milovanie s plnou vášňou od prvého dotyku pier. Paradoxne samotný orgazmus príde omnoho skôr a bude intenzívnejší.

Kontrolujete sa

Orgazmus je doslova erupcia rozkoší. Nemôžete jej brániť, inak nikdy poriadne nevyvrcholíte. Oddajte sa pocitu, ktorý sa vo vás naštartuje príchodom prvého záchvevu a plne sa mu oddajte. Nekontrolujte svoje ruky, nohy, ani výraz tváre. Nesnažte sa ani pri vyvrcholení tváriť „dobre“, robe len to, čo vám telo našepkáva. Kontrola vlastných telesných prejavov znižuje intenzitu dosiahnutej rozkoše a naveky zabudnite na niečo také, ako mokrý orgazmus. Ten je možné totiž dosiahnuť iba v prípade, že ste naplno uvoľnená a neprekážala by vám ani mláčka na pol postele. Ak máte stále predsudky, orgazmus jednoducho neprežívate naplno.

Nedýchate

Dýchanie je zdrojom života aj dobrého orgazmu. Nikdy pri začiatku orgazmu nezadržiavajte dych. Začnite ho prehlbovať. Ako keď dvíhate činky v posilňovni. Dych predĺžte, prehĺbte a snažte sa ho udržať hlboký. Prehĺbi sa tým aj pocit prežitej rozkoše. Nasajte do pľúc pocit skutočnej radosti zo sexu vďaka hlbšiemu dýchaniu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orgazmus #chyby #rozkoš #vyvarovať sa

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....