Spozornite! Žiarlivosť signalizuje, že so vzťahom sa niečo deje

Aj podvedomie vás môže upozorniť, že s vaším vzťahom nie je čosi v poriadku.

14.01.2015 17:00
žiarlivosť, kontrola Foto:
A nedáte si s večným kontrolovaním partnera konečne pokoj?
debata

Žiarlivosť nie je v začiatkoch taká zlá, pretože sa spúšťa ako záchranný systém a signalizuje: „Pozor, vo vašom vzťahu sa niečo deje“. Ak začínate pociťovať tieto nepríjemné pocity, verte im. Aj podvedomie vám môže týmto spôsobom napovedať, aby ste spozorneli.

Mierna žiarlivosť je prejavom lásky, o tom niet pochýb. Samozrejme, že keď pri vašej milovanej osobe zrazu „vidíte“ votrelca, začne vás to bodať pri srdci a skrúcať žalúdok. Ale je to žiarlivosť v únosných normách a nepredstavuje pre vzťah žiadne nebezpečenstvo. Ako prišla, tak aj pominie.

Ak žiarlivosť nástojčivo signalizuje, že čosi nie je v poriadku, je na mieste tento pocit riešiť. Bez hystérie si s partnerom sadnite a preberte vaše pocity. Ak o nič nejde, ľahko si to vyjasníte a váš vzťah sa vráti do zabehnutých koľají.

Pociťujete žiarlivosť často a bezdôvodne? Potom musíte najskôr pracovať na sebe, než na vzťahu. Snažte sa o menej závislosti na partnerovi, buďte spoločenská, stretávajte sa s priateľmi. Lásku ničím nepodmieňujte, najmä nie zákazmi a príkazmi. Posilnite svoje sebavedomie a dôveru v partnera.

Ak je vaša žiarlivosť len mierna, nemusíte o nej okamžite hovoriť s partnerom. Stačí, ak vypočujete kamarátku, ktorej dôverujete a ktorá vás nasmeruje tam, kam treba. Mala by mať triezvy úsudok a poznať váš vzťah, aby objektívne zhodnotila, o čo ide.

Ak ide o žiarlivosť, existuje veĺa stupňov. Od miernej až po chorobnú. A v nie málo prípadoch sa práve žiarlivosť podpisuje pod krach vzťahu. Večná nedôvera, hádky a podozrievavé správanie môžu zabiť aj tú najväčšiu lásku. Myslite na to.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #žiarlivosť #hádky #stupne

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...