Päť posteľných zlozvykov, ktoré škodia sexu

Čo sa raz dostane do krvi, toho sa nie a nie zbaviť. Horšie je, ak sa to týka zlozvykov, ktoré narúšajú dobrý sexuálny život.

28.12.2014 16:30
hotel, posteľ, pár Foto:
Pozor na niektoré spálňové zlozvyky, ktoré zoberú vietor z plachiet vášho sexuálneho života.
debata

Za zlozvyky v posteli možno označiť všetko, čo nás oberá o potešenie. Nie je nič lepšie, ako prirodzene prežiť sexuálnu rozkoš a užiť si všetko naplno. Čo teda berie z vietor z plachiet nášmu potešeniu?

Strnulosť

Nejde o chlad, nejde ani o napätie. Ide o zlozvyk, pri ktorom ženy pred vyvrcholením napínajú svaly, dýchajú plytko a doslova na orgazmus čakajú v strnulosti tela. Tento model sa obvykle začína formovať pri masturbácii, ktorá sa vykonáva potichu a tajne. Celé telo je napäté a počas milovania sa snažíte rovnako takmer zatínať zuby. Omnoho lepšie je dýchať zhlboka a uvoľnene sa hýbať, vychádzať partnerovi v ústrety, držať sa rytmu a vyvrcholiť bez jediného napínania svalov. Vtedy budú orgazmické sťahy omnoho intenzívnejšie a orgazmus nebudete preciťovať len lokálne, ale prakticky v celom tele.

Absencia komunikácie

Milenci sa vedia dohovárať aj bez slov. Reč tela niekedy hovorí za všetko, ale jej slovná zásoba už rozhodne nestačí na to, aby ste dokázali medzi sebou odkomunikovať všetky milostné túžby. Hovoriť o milovaní je pre mnohé dvojice tak trochu tabu. V našom podvedomí je totiž formulka, že hovoriť o sexe je tabu a rozhodne sa to nemá. Skúste na chvíľu na všetko zabudnúť. Nemyslite na to, čo sa patrí a čo nie. Zabudnite na všetko a v intímnej chvíli hovorte o sexe, vašich snoch, potrebách, o tom čo je dobé a čo by mohlo byť lepšie. Ak nebudete hovoriť, sex zostane vďaka tomuto zlozvyku stále tak trochu nenaplnený.

Rovnaký scenár

Raz to bolo krásne. Aj desať ráz. Možno aj prvých päťdesiat, ale po tridsiatich rokoch vás z rovnakého postupu, dvorenia, predohry aj polôh už striasa a nie sú to prejavy orgazmu. Zlozvyky sa stávajú aj z dobrých návykov. To čo funguje pár mesiacov, nebude fungovať naveky a dúfať v to je fatálny zlozvyk. Dokonca taký, ktorý si partneri chodia kompenzovať od mileniek až po verejné domy.

Prílišná sterilita

Bezpečný sex je aj hygienický sex. No netreba prepadnúť extrémnemu predpokladu sterilnej čistoty dvoch tiel. Niekedy vie byť sprcha stimulant predohry, inokedy vie zabiť akýkoľvek túžby. Ak máte presne nalinkované, že milovať sa môžete až po sprche a sex ráno neprichádza do úvahy, zásadne až po návšteve kúpeľne, nejde o príjemný pocit z čistoty, ale zlozvyk, pre ktorý už hygiena ničí prirodzené formy žiadostivosti.

Príliš veľké očakávania

Sex nie je olympiáda, nie je to súťaž. Niekedy ženám veľké romantické aj výkonnostné méty postavia filmy, alebo chválenkárske reči kamarátok. Keď idú dole nohavičky, očakávajte len lásku, nehu a rozkoš. Dávajte si maximum a nenechajte sa zabiť očakávaniami, ktoré aj tak nemajú základ v realite.

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #problém #sex #posteľ #zlozvyk

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...