Čas na nový vzťah? Najskôr si odpovedzte na niekoľko otázok

Prežili ste rozchod... A už rozmýšľate nad novou láskou?

19.12.2014 15:00
žena, zamyslená, mladá Foto:
Je už čas na novú lásku?
debata (1)

Kedy ste pripravená na nový vzťah po rozchode? Súvisí to s niekoľkými faktormi: aký intenzívny bol váš predošlý vzťah či ako ste prijali rozchod. Podĺa niektorých znakov zistíte, či ste na nový vzťah pripravená.

V každom prípade by ste sa do nového vzťahu nemali hnať unáhlene. Túžba rýchlo zmierniť bolesť z rozchodu vás môže nasmerovať na nesprávnu cestu. Prikývnete na vzťah, ktorý sa vám aktuálne ponúka. Bez veľkých citov, často iba zo smútku a z túžby nezostať sama. Niekedy aj z presvedčenia, aby ste vášmu ex dokázali, že rozhodne po jeho odchode nezostanete „na ocot“. A čakáte, čo sa bude diať. Samozrejme, takéto zaháňanie smútku nie je celkom fér. Nielen voči vám, ale najmä nie k mužovi, ktorý vás možno úprimne ľúbi. Len do vášho života vkročil v nesprávnom momente.

Skúste si pred tým, než vstúpite do nového vzťahu, úprimne odpovedať na niektoré otázky. Čo cítite, keď myslíte na vášho ex? Ste zlostná, smutná a stále vám chýba? Chcete, aby sa cítil rovnako zle ako vy? Túžite po pomste? Tak potom je viac ako jasné, že na nový vzťah pripravená nie ste. Dôležité je, aby ste prešli fázou smútkou aj zlosti a až potom sa vrhali do nového vzťahu.

Ak na svojho ex nemyslíte so zármutkom ani trpkosťou a o jeho nový život sa nezaujímate, ani po ničom nepátrate, je to znak toho, že ste zo vzťahu vyliečená. A môžete budovať nový. Sama spoznáte, že starý vzťah je pochovaný, že je už len súčasťou vašej minulosti, ale prítomnosť a budúcnosť už neovplyvní. Doprajte si potrebný čas na vyrovnanie sa s bývalou láskou, poučte sa z chýb, popremýšľajte, prečo váš vzťah skončiol. Odpovede vám pomôžu v novom vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #expartner #úprimnosť

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...