Ovládla vás zlosť po rozchode? Čo s ňou?

Ak prekonáte bolesť a smútok, príde na rad zlosť. A to je pre vás znamenie, že z najhoršieho ste vonku.

16.12.2014 17:00
zlosť, sklamanie, hnev, žena Foto:
Zlosť po rozchode? Je to normálna reakcia.
debata

Po rozchode sa u každého ozvú zranené city. Rozčarovanie, zrada, bolesť… Po slzách však príde na rad zlosť. Ak ste opustená, cítite sa neatraktívna či nehodná lásky. No prihlási sa protest proti vašej bezmocnosti.

Zlosť je pre vás po rozchode dobrým znamením. Nekonečnú sebaľútosť už máte za sebou a teraz sa začínate pomaličky zotavovať. Budete prekvapená, že zlosť, ktorú pociťujete, vám vženie do žíl nový život. Ideálne je, ak túto vlnu dokážete premeniť na niečo, z čoho by ste mali prospech. Napríkald sa vrhnite do pracovných úloh, uvidíte, že vašou aktivitou zostane vaše okolie milo prekvapené.

Pozor! K pocitom zlosti patrí aj chuť na pomstu. Ale v tomto kroku buďte opatrná. Iste, môžete začať telefonovať vášmu ex či písať nekonečné sms-ky, v ktorých ho nebudete šetriť. Alebo môžete útočiť na jeho novú lásku… Ale, čo tým dosiahnete? Nič! Navyše, ak vám aj odpíše, rozhodne to nebude niečo, čo by vás upokojilo. Takže oveľa lepšie urobíte, ak si svoju zlosť celkom programovo vybijete. Napríklad na papieri. Napíšte list plný hnevu alebo si píšte denník, do ktorého zaznačíte všetky negatívne myšlienky či odkazy, ktoré by ste vášmu ex najradšej vhodili priamo do tváre. Píšte a čítajte! Papier znesie dosť. V žiadnom prípade vaše „riadky“ nikam neposielajte a neukazujte ich ani kamarátkam. Sú to priveľmi silné výpovede, emócie, ktoré nie sú určené cudzím očiam.

Týmto spôsobom sa časom natoľko „vybijete“, že po zlosti už nezostane ani pamiatka. Ako všetko po rozchode, aj táto fáza zlosti si pýta iba čas. Ale nebojte sa, večne trvať rozhodne nebude.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #zlosť

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...