Keď sú v jeho živote dve ženy. Vy a jeho matka.

Najskôr si myslíte, aké je to úžasné, že je k svojej matke taký pozorný, milý a vždy ochotný pomôcť. Neskôr zisťujete, že jej rady sú lepšie, jej treba pomôcť skôr ako vám, jej ..... dosaďte čokoľvek.

14.12.2014 08:00
manželský pár, svokra Foto:
Niekto na svokru nemá šťastie.
debata

A tam niekde začína problém, ktorý sa volá „mamičkin synček“. Denne si s ňou volá niekoľkokrát. Z práce ide pozrieť mamu a keď už tam je, dá si večeru. To, že vy ho tiež čakáte s večerou pre neho problém nie je. Víkendy trávite zásadne u mamičky, nech nie je sama. Dovolenka sa u vás plánuje tiež podľa nej. Keď jeho mama zavolá, ide sa do záhrady, k tete na návštevu či pozrieť strýka do nemocnice, bez ohľadu na váš program? Nuž, máte problém.

Mamička má vždy pravdu.....

Zuzana mala rovnaký problém. Zo začiatku vzťahu si tiež myslela, že aj ony by raz chcela mať so svojimi deťmi taký vzťah ako jej partner so svojou mamou. Neskôr pochopila, že ich puto je oveľa silnejšie, ako by sa na zdravý vzťah matka a syn patrilo. Peter bol polosirota. Otec mu zomrel keď bol ešte škôlkár. A tak sa mama na neho upäla. Z práce chodil vždy najskôr domov k mamičke až potom do ich spoločného bytu. Ona jemu zas volala päť i viackrát denne, hoc sa nič vážne nedialo.

Soboty sa pravidelne pracovalo na záhrade. V ten deň si s ním Zuzana nemohla nič plánovať. Ak bola zima a do záhrady sa nešlo, pomáhal jej doma alebo išli spolu k starým rodičom. V nedeľu odviezol mamu do kostola a v aute na ňu počkal, lebo sa vrátiť sa domov sa veľmi neoplatilo. Zostal i na obed a Zuzana (najskôr sama, potom i s deťmi) prišla za ním. Zvyčajne sa od mamičky v nedeľu neodchádzalo pred piatou hodinou. Najlepšie rady ohľadne detí boli tie od mamičky. Veď ona ho vychovala. A ako dobre! Ona vie najlepšie ako si so všetkým poradiť. Zuzanin pohár trpezlivosti pretiekol po piatich rokoch manželstva, keď zistila, že Peter trávi oveľa viac času s matkou ako s ňou a deťmi. A vôbec nič na to nechcel meniť.

Nechala ho žiť s rodičmi

Ivan býval do tridsiatky so svojimi rodičmi. Mali veľký rodinný dom, v ňom mal „mamahotel“ a tak nemal dôvod niečo meniť. Keď prišla do jeho života Veronika, bolo treba riešiť bytovú otázku. Ivanovi rodičia navrhli, aby si postavili dom na pozemku vedľa nich. Veronika bola šťastná mala fajn svokrovcov (aspoň si to vtedy myslela) a onedlho sa mohli presťahovať do vlastného. Nuž, vlastného ani nie.

Pozemok patril stále Ivanovým rodičom a kolaudácia prebehla ešte pred manželstvom, takže dom patril Ivanovi, hoc doň Veronika vložila svoje peniaze. A nie malé. Čoskoro nastali problémy a pri nich sa Ivan vždy postavil na stranu rodičov, najmä matky. Veď im dali pozemok, pomohli so stavbou… Darmo sa snažila Veronika vysvetľovať, že rodina sú oni dvaja a majú držať spolu. Keď jej raz Ivan vykričal, že rodina sú on a jeho rodičia, ticho si zbalila veci a odsťahovala sa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svokra #manželka #mamičkin synáčik

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...