Ženský ideál sexi postavy? Muži túžia po presnom opaku - pozrite sa!

Predstavy pohlaví o tom, ako vyzerá ideálna postava, sa celkom zjavne líšia. Svedčia o tom výsledky dvoch prieskumov, ktoré vo Veľkej Británii robili magazíny Men's Health a Woman's Health.

11.12.2014 13:00
ideál - žena - muž Foto:
Ideály sú pre ženy a mužov celkom odlišné.
debata

Obe pohlavia mali určiť, aká ženská a aká mužská postava sa im zdá najpríťažlivejšia. Kým ženy si ako svoj ideálny vzor vybrali herečku Cameron Diazovú s jej vysokou štíhlou, miestami až kostnatou figúrou, páni tvorstva mali jasno – najsexi pre ich bola topmodelka Kate Upton. Hviezda z titulných stránok, ktorú preslávilo bujné poprsie a kyprejšie tvary aj na brušku a bokoch.

Ženy berú ako vzor figúru Cameron Diazovej. Foto: Sony Pictures
cameron1 Ženy berú ako vzor figúru Cameron Diazovej.

Podobné však, ako ženy a muži vnímajú odlišne ženský ideál sexi vzhľadu, platí aj pri mužskom vzore krásy a sexepílu. Z prieskumu, ktorý citoval britský Daily Mail, vyplynulo tiež, že ak by si páni mohli vybrať, akou figúrou by chceli ohurovať nežné pohlavie, zvíťazil by austrálsky herec Hugh Jackman a jeho výrazná muskulatúra. Ženy však drsného svalovca radšej vymenia za dobre stavaného fešáka s charizmou. Herec Ryan Gosling sa stal víťazom pre nežné pohlavie.

Pre mužov je napríťažlivejšia figúra herečky a... Foto: SITA/AP, Barry Wetcher
Film Review The Other Kate Upton na zábere z filmu The Other Woman Pre mužov je napríťažlivejšia figúra herečky a modelky Kate Upton.

Žien sa tiež v prieskume pýtali, akú časť mužského tela vnímajú ako najsexi. Na plnej čiare vyhrala hruď, ktorú nasledovala tvár a potom zadok. Hoci v dnešných časoch sa muži často pestujú a súčasťou tohto rituálu je aj holenie si chĺpkov na hrudi, pre väčšinu žien to príťažlivé nie je. Necelých tridsať percent schváli mužovi oholenú hruď, zvyšok túži po prirodzenej džungli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muži #anketa #ženy #Kate Upton #sexepíl #vzor #Ryan Gosling #ideál

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...