Príbeh: Zamilovala som sa do jeho otca!

Lenku to nikdy neťahalo k starším pánom. Predtým mala len rovesníkov. Až keď... jedného dňa...

13.11.2014 17:00
starší muž Foto:
Stretnutie s Petrovým otcom bolo osudové.
debata

Peter bol jej spolužiak zo základnej. Po ôsmich rokoch sa ich cesty rozišli. On išiel študovať do zahraničia, ona ostala doma. Chodiť začala so spolužiakom, sedeli dokonca spolu v lavici. „Stále som chodila len so spolužiakmi, pretože po diskotékach som nechodila a nepatrila som ani do žiadnej partie. Jednoducho, som taký domasedko, ale nikdy som sa vo vzťahoch netrápila. Stále som niekoho mala,“ skonštatovala Len­ka.

Vždy to však podľa jej slov bola stále taká istá „nuda“. „Moje vzťahy boli ako cez kopirák. Zoznámil ma po mesiaci s rodičmi, potom som s ním chodila na rodinné návštevy a v sobotu na kone alebo do prírody. V nedeľu sme chodievali do kostola. Bolo to všetko fajn, ale po čase stereotyp. Už som vedela, čo príde. Jediné, na čo som sa celý rok tešila, bola letná dovolenka, ale museli sme na to šetriť, nepadlo nám to z neba,“ povedala.

Rozchod bol veľmi náročný. „Pretože mu nepredchádzal podvod. Ľahšie by to pre mňa bolo, keby si chalan našiel frajerku. Vtedy som zistila, aké ťažké je dať niekomu kopačky. Dôvod som nemala. Len som sa jednoducho nudila. Neverila som, že toto je všetko, čo môžem v živote zažiť. Prišiel deň, kedy sa mi tento "pobyt na Slovensku“ zdal málo. Chcela som ďalej študovať, cestovať, robiť niečo naplno! Nie byť zamestnaná a oddychovať len cez víkend. Robiť, čo ostatní, lebo sa to na môj vek patrí," skonštatovala.

Dôvod rozchodu si musela vymyslieť. „Bolo mi ho ľúto. Nebolo to ľahké rozhodnutie. Bála som sa tiež, že si to budem neskôr vyčítať. Moja mama si klepala prstom na čelo. Videla ma už v bielych šatách.“ Lenže Lenka mala stále pocit, že tam niekde za rohom ju čaká niekto iný, niečo lepšie. Zaujímavé však bolo, že ju to ťahalo k Petrovi, ktorý sa medzičasom vrátil zo zahraničia.

„Až po rozchode sme sa dvakrát stretli na ulici a zarozprávali sme sa. Urobil na mňa podobný dojem ako môj priateľ, bála som sa, že keby sme sa dali dokopy, padnem do rovnakej nudy. On sa na Slovensko vrátil, ja som teraz chcela začať cestovať. Nespravím chybu, ak si s ním začnem,“ pýtala sa. Ani nevie ako, už k nemu chodila na víkendy ako na husle. Niečím jej to pripomínalo predošlý vzťah.

Až kým si nevšimla jeho otca. „Keď mi to niekto opísal, ako stretol toho pravého. Tak toto sa na to podobalo. Petrovi rodičia boli rozvedení, ale otec býval o dva domy ďalej a mali s Petrovou mamou vynikajúci vzťah. Dokonca sa ukazovalo, že sa po piatich rokoch dajú opäť dokopy. Lenže, to by som do ich životov nemohla vstúpiť ja,“ povedala.

Nasledovalo veľa sĺz a veľa výčitiek svedomia. Dve rozbité partnerstvá, dokonca tri. Predošlý vzťah, nový začínajúci a teraz rozbila aj vzťah Petrovým rodičom. Cítila však, že nemôže inak. „Rozmýšľala som, kde tam bude zakomponované moje cestovanie, keď sa to ukázalo, že je ten pravý. A nemýlila som sa.“

Petrovmu otcovi sa rysovala práca v Anglicku, firma ho tam vyslala na tri roky. „A ja som mala možnosť žiť tak, ako sa mi dovtedy len snívalo. Jednoducho starať sa o domácnosť a učiť sa angličtinu,“ povedala spokojne. Krátko na to sa dala Petrova mama dokopy s kolegom a krátko na to sa vzali. Vtedy Lenku opustili aj výčitky svedomia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zahraničie #cestovanie #nuda #rozchod #vzťah #anglicko #kopačky #starší pán

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...