Hovorí pravdu, alebo iba sladko lichotí?

Je ťažké na prvý pohľad rozlíšiť mužské úmysly. Úprimnosť vedia muži celkom úspešne maskovať sladkými rečami, ktoré majú iba jediný cieľ.

08.11.2014 08:00
láska, vzťah, rande Foto:
Komplimenty prijímajte s radosťou.
debata

Dostať ženu do postele, na rande, alebo si vydrankať vo vzťahu nejaké výhody. Na plané reči sa neoplatí naletieť, lenže nie je vhodné ani každú pozitívnu reakciu z mužských úst označiť za neúprimnosť. Rozlíšiť plané lichôtky od úprimných výpovedí je dôležitou výbavou sebavedomej a šťastnej ženy.

Klišé

Oči hlboké, ako studňa, nohy ako laň, postavička ako lusk… Poznáte omnoho viac zľudovených prirovnaní ženského tela. Na tie naozaj netreba naletieť. Používajú ich muži s cieľom brnknúť žene na strunku. Sú zároveň neskutočne nudní, nekreatívni a ide im iba o jedno. Vyslúžiť si úsmev a pozornosť. Mužom, ktorí používajú na vás klišé neverte, že to myslia úprimne a neverte im v posteli, v živote, vo vzťahu. Nakoniec to uhrá aj na klišé muža pred televízorom, zatiaľ čo vy budete variť večeru. Na udobrenie zasa vylovia niektorú zo všeobecne vyšumených fráz.

Správny čas

Pri identifikácii úprimnosti zámeru je veľmi dôležitý. Dokáže vám partner lichotiť aj pred ostatnými? Pochváli vám šaty, zručnosti v posteli, v kuchyni, alebo vkus, s akým zariaďujete domácnosť? Vtedy môžete jeho slovám dodať váhu úprimnosti. Dokonca aj dvakrát podčiarknutú tým, že hovorí o vašich pozitívach pred inými. Okrem iného už sama uvidíte, že nejde o klišé, ale na pozdvihnutie vytvára úplne nové slovné lahôdky.

Poteší vás ako kvietkom

Nie je to pravidlo, aby partner len tak prišiel domov s kytičkou kvetov. Netreba ho za to príliš odsudzovať. Muži sú muži, ale práve dobre mienený kompliment znamená chvíľu, akoby vám daroval čerstvé tulipány. Najúprimnejšie komplimenty muži dávajú z nenazdajky. Iba tak, keď vás nájdu pri práčke, alebo v kúpeľni, ako si rúžujete pery. Niekedy aj počas pekného dňa iba tak na ulici vyslovia pravdu aká ste pre neho najkrajšia. Práve to sú komplimenty úprimnosti, lásky a prejavy nehy. Úprimné ako ranné zore.

Naučte sa kompliment prijať

Mnoho žien ho paradoxne ani prijať nevie. Dôvodom je strach z neúprimnosti, ale aj nedostatok úcty samej k sebe. Naučte sa prijať kompliment od partnera s radosťou a s úsmevom mu poďakujte. Nikdy sa s ním nepúšťajte do hádky, že vás vidí krásnu iba pre jeho ružové okuliare. Ak budete partnerovi pri komplimentoch oponovať, veľmi rýchlo ich prestane dávať a čo je ešte horšie, nechá sa presvedčiť, že ste presne taká, ako sa mu predstavujete. To už je dôvod nielen na ukončenie lichotenia aj vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #úprimnosť #klišé #kompliment #lichotenie

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...