Keď jeden chce dieťa a ten druhý nie....

Zatúžili ste po bábätku, ale váš partner to necíti rovnako. Alebo naopak, On vás "tlačí" do dieťaťa a vy si nie ste celkom istá, či je to správne rozhodnutie.

25.10.2014 14:00
láska, vzťah, problém Foto:
debata

Ak jeden z partnerov či manželov chce mať potomka a ten druhý nie, nastal dosť závažný problém. Jeho jediným riešením je však to, že sa úprimne porozprávate a „vyložíte karty na stôl“. Petra na to bola pred pár rokmi podobne. I keď s Matúšom žili spolu už tri roky a on po dieťati túžil už dlho, ona toto rozhodnutie odkladala. Čím viac Petra odmietala, tým viac Matúš nástojil, že už by bolo načase… Táto téma bola u nich často základom hádok, ktoré vyústili do rozchodu. Až neskôr si Petra uvedomila, že Matúša nebrala ako možného otca svojich detí. Intuitívne cítila, že on nie je ten pravý. Do roka od rozchodu sa vydala za iného muža a dieťa si naplánovali hneď po svadbe. Dôvodov, prečo partner či partnerka nechce dieťa však môže byť naozaj niekoľko. Prečo nie? Lebo nechcem.....

5 najčastejších dôvodov, pre ktoré ženy nechcú dieťa:

1. Nespokojnosť s partnerom či nechanie si tzv. zadných vrátok.
2. Ťažký prvý pôrod. Veľmi veľa žien odmieta ďalšie dieťa po problematickom pôrode.
3. Vyčerpávajúce dieťa. Ak sa narodí dieťa náročné, často plačúce či s rôznymi zdravotnými komplikáciami, vyčerpaná mamička na ďalšie dieťa nemá ani pomyslenie.
4. Financie. Každá mama chce dať svojmu dieťaťu všetko. A to nielen po citovej stránke, ale aj po tej materiálnej. Ak vám ledva vychádza platenie hypotéky, nad dieťaťom budete uvažovať až v čase, keď sa finančné pomery upravia.
5. Škola či práca. Skĺbiť zamestnanie, školu a aj materstvo je náročné. A tak sa nejedna rozhodne pred odklad tehotenstva.

5 najčastejších dôvodov, pre ktoré nechcú dieťa muži:

1. Ona nie je tá pravá. Môže s vami žiť aj niekoľko rokov, ak netúži, aby ste boli matkou jeho detí, spraví všetko preto, aby ste sa ňou nestali. Najčastejšími výhovorkami sú: „Ja sa na to necítim.“ „Ešte musím zarobiť viac peňazí.“ alebo „Počkajme tak 5 rokov.“
2. Financie. Áno, muži majú v sebe zakorenené, že musia uživiť rodinu. Samozrejme, je fajn, ak sa snaží najskôr zabezpečiť materiálnu stránku. Ak to však trvá dlho, je namieste sa zamyslieť, či nejde skôr o výhovorku.
3. Kamaráti okolo ešte nezakladajú rodiny. Tak načo by sa do toho hrnul on?
4. Dieťa ma bude obmedzovať v zábave, cestovaní, kariére…
5. Som ešte mladý na dieťa. Nuž, ak to povie dvadsaťročný chalan, je to v poriadku. Po tridsať päťke je to už na zamyslenie. Najmä, ak je partnerka rovnako stará.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #rodina #rozhodnutie #spoločný život

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....