Rozchod či prestávka? Nezavádzajte sa navzájom

Aj počas krízy či pred rozchodom sa snažte byť k sebe navzájom úprimní.

24.10.2014 09:00
rozchod, kríza, láska Foto:
Už sa blíži koniec vzťahu?
debata

V náročných obdobiach, ktoré vzťah môžu zasiahnuť, sa jeden z dvojice rozhodne pre riešenie: navrhne vzťahovú prestávku. Je to správne? Dokáže to vzťahu pomôcť?

Kríza sa dá vyriešiť aj takýmto spôsobom. Pár sa dohodne, že na týždeň či dva si partneri od seba oddýchnu a každý pôjde zvlášť napríklad na dovolenku. Tak nastane ideálny priestor, aby obaja popremýšľali o tom, kam vlastne vzťah smeruje a kam by chceli, aby mieril v budúcnosti. Získajú istý odstup, načerpajú nové inšpirácie, všetko si premyslia. Obaja vedia, že po dovolenke sa stretnú doma a o všetkom môžu diskutovať. Ani jeden nedáva za vzťahom definitívnu bodku, ani jeden sa necíti „podvedený“.

Ak už kríza dosiahne také rozmery, že jeden si zbalí kufre a odsťahujete sa, je naivné nazývať to prestávkou. Ide o rozchod. Len ten, čo odchádza, si chce nechať pootvorené dvierka pre možný návrat a tak toho druhého zavádza. Použije slovo prestávka, čím klame seba aj partnera. Nie je to čestné, pretože toho druhého drží v šachu". Ak sa už partner rozhodne pre odchod, treba to povedať priamo slovami: opúšťam ťa preto a preto.

Aj počas krízy by mali byť partneri k sebe úprimní. Zahmlievať odchod výhovorkami je nečestné. Aj po rozchode je predsa návrat stále možný, ale obaja z partnerov si medzi tým môžu zariadiť život po svojom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #rozchod #prestávka #úprimnosť

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...