A je to tu! Prvé spoločné bývanie

Isté pravidlá si stanovte aj v čase absolútnej zamilovanosti. Oplatí sa!

22.10.2014 13:00
nové bývanie, spoločné bývanie Foto:
Už ste spolubývajúci!
debata

Po dlhom rozhodovaní ste sa konečne odhodlali a urobili ten veľký krok smerom k spoločnému bytu. Vašu radosť však môžu veľmi rýchlo zmraziť problémy či nedorozumenia… Ak budete dodržiavať isté zásady, vaše bývanie bude po celý čas krásne „ružové“.

Vyberáme spoločne

Ak žijete obaja v podnájme, je lepšie, ak sa poobzeráte po novom spoločnom bývaní. Ani jeden z dvojice tak nebude mať pocit, že sa musel vzdať niečoho, na čo bol zvyknutý. Obhliadky absolvujete spolu a takisto poviete spoločne niektorému z bytov „áno“. Musíte sa dohodnúť tak, aby byt vyhovoval obom.

Treba mať pravidlá

Dôležitým pravidlo sú financie. Už pred nasťahovaním sa do spoločného bytu si stanovte pravidlá, akým spôsobom budete platiť nájom a výdavky na domácnosť. Ani jeden by nemal mať pocit ukrivdenosti, pretože z toho následne pramení nespokojnosť. Takisto sa treba dohodnúť, akým spôsobom sa budete starať o domácnosť a poriadok v novom byte.

Priateľov si držte

Možno vás prekvapí, že spoločné bývanie má na váš vzťah nie práve ideálny dopad. Zrazu ste každý večer spolu, z čoho môže vzniknúť po čase nuda. Preto sa dohodnite, že niektoré dni budete mať „voľno“ a každý zvlášť si vyrazí von s kamarátmi von. Aby ste si aj po tomto dôležitom kroku stále boli navzájom vzácni. A takisto nie je dobré, keď sa úplne „odstrihnete“ od priateľov.

Netreba sa deliť o všetko

Dvere na toalete nechávajte zatvorené a nohy si depilujte takisto za zatvorenými dverami v kúpeľni. S partnerom sa nemusíte deliť úplne o všetko. Takéto intímne detaily by mali zostať výlučne vašou záležitosťou.

Pekná aj doma

Pre partnera to môže byť tak trocha šok. Zatiaľ vás vždy videl upravenú a pekne oblečenú, lebo ste sa stretávali mimo domu. Keď zrazu budete neustále v teplákoch s nepekne zopnutými vlasmi, nemusí sa mu to páčiť. Už preňho nebudete tou krásnou osudovou ženou, ktorá ho neuveriteľne priťahovala každú minútu jeho života. Ostaňte krásnou aj doma, keď pripravujete obed či večeru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #pár #spoločný byt

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...