Starý mládenec... Ale vy ho tak milujete!

No dobre, takýto výraz "starý mládenec", používali naše staré matky. Dnes to už dávno, neplatí, ale...

23.10.2014 17:00
single muž Foto:
Tak to je on...
debata

… ako potom nazvať muža, ktorý mal pred vami len krátkodobé vzťahy, ktoré sa takýmto veľkolepým označením sotva dali nazvať? Baby ho bavili len krátko, ak ich dostal do postele, vypustil ich zo života. Je evidentné, že ste jeho prvou známosťou. Pred vami nebola žiadna, ktorá prekročila prah domu jeho rodičov, ktorým by oznámil: „Tak to je ona.“

Mali ste veľakrát pocit, že to vzdáte, pretože váš príbeh sa s veľkou pravdepodobnosťou musel podobať na príbehy vašich predchodkýň. S jednou obmenou. Keď ste sa už na to chceli vykašľať, on to začal zachraňovať. Prišiel na rad pocit, a dosť silný: Tak predsa to malo zmysel. A vy pokračujete. V namáhavom vzťahu, ale vo vzťahu. Niečo vás na tom predsa len musí baviť a vzrušovať. Inak by to nemalo zmysel.

Na toto sa pripravte:

Chce byť sám
Oveľa viac, ako ostatní muži, ktorých vám možno opisujú vaše kamarátky. Nech sa vám nezdá čudné, že on po rokoch len tak ľahko nenabúra svoje stereotypy. Ide na víkend k rodičom? Nevadí! Tvárte sa, že všetko je v pohode, dokonca tak, ako má byť.

Pomaly naňho
Do jeho života sa mu musíte implantovať. Pomaly, postupne, bezbolestne. Najlepšie, ak by vám to vyšlo tak, že si to on ani nevšimne. Odrazu len zistí, že ste sa k nemu presťahovali. Pripravte sa na to, že si budete cestičku k nemu dláždiť. Približujte sa k nemu potichu.

Žiarlivosť nabok
Nech vám nenapadne na tento objekt žiarliť. Ak predsa len… Spomeňte si, aké náročné ste to mali vy. Precíťte, či by niekto chcel čosi podobné absolvovať. A potom sa prebuďte zo svojich žiarlivostných ošiaľov.

Utrite si slzy
V temných chvíľkach, kedy vás prepadne depka s otázkou: Prečo práve ja… Nikto nie je ideálny. Možno vaša suseda sa trápi s mužom, ktorý má tri deti (každé s inou). Kolegyňa má ešte stále zadaného a pre okolie je veľkým tajomstvom. A vaša najlepšia kamarátka? Ešte sa vám nezdôverila s tým, že ten jej priateľ, o ktorom tak rada šteboce, má jednu chybičku krásy? Je od nej o 25 rokov starší. Takže zachovajte pokoj a kráčajte ďalej. Ak veríte, že to prežije.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sloboda #žiarlivosť #starý mládenec #trápenie #samota #krátkodobý vzťah

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...