Prečo je dobré nemať sex každú noc. (Aj keby ste chceli!)

Sex každý deň, niekedy aj viac ráz. Tak vyzerajú naše predstavy krátko po tom, ako zistíme, že sex je niečo skutočne božské.

05.10.2014 08:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Dvojice majú spoločného omnoho viac, ako iba záľubu v sexe.
debata (2)

Najmä v spojení s milovanou osobou a orgazmom. Sexuálny maratón sa obvykle darí udržať pár týždňov, či mesiacov a potom sme radi, ak zhasneme svetlo a dáme si iba pusu na dobrú noc. Mať sex každú noc pre telo ani vzťah nie je v konečnom dôsledku ideálne. Aj keď predstavy sú predstavy.

Únava

Sexuálna aktivita je samozrejme do veľkej miery záležitosť tela. Problém nastáva, ak prichádza únava silnejšia ako libido. V tom prípade môže sex unaveného partnera doslova frustrovať. Až tak, že sa k sexu núti tak radikálne ako k rannému behu. Toto by jednoducho k intimite patriť nemalo.

Koncentrácia na sex

Je veľmi dobré, ak si partneri občas nezasúložia, aj keď by mohli. Amy Johnson, autorka mnohých kníh o ľudskej sexualite upozorňuje, že je dosť veľká tragédia ak partnerská dvojica zameria ústredný prejav lásky na sexuálnu aktivitu. Potom úplne uniká krása láskania, objímania, nežného hladkania, alebo zaspávania si v náručí. Iba tak. Bez toho, aby ste sa spotili pri striedaní polôh. Sex je skvelý, ale jemné prejavy náklonnosti nehy a prítulnosti bez sexuálnej stimulácie udržuje nielen živočíšnu vášeň, ale aj lásku a spolupatričnosť.

Pozor na nudu

Sexuálnych polôh je síce azda viac ako dní, ktoré je človek schopný stráviť na tejto zemi, ale nie všetky vám padnú a budú vyhovovať. Dvojica tak často skončí s dvoma až šiestimi milostnými polohami. Stierať ich stále dookola je ako mať každý deň rovnaké menu na tanieri. Aj toho najlepšieho sa skôr či neskôr prejete. Sexuálne prestávky prispievajú k tomu, aby ste sa na seba opäť tešili a nevykonávali len zautomatizované pohyby.

Vnímate vzťah v inej úrovni

Každodenný sex je určite korunou lásky. No čo vám ostane vo vzťahu, ak sa nemilujete? Viete sa rozprávať, stráviť večer hrami, zdieľaním spoločných myšlienok, názorov, túžob, plánov, alebo sex používate ako zásterku na to, že je všetko v poriadku? Prerušenie milostného maratónu mnohým dvojiciam pomohlo spoznať, že majú spoločného omnoho viac, ako iba záľubu v posteľnom ródeu. Alebo práve naopak, že okrem vzdychania si nemajú čo povedať. Koniec koncov, aj takéto uvedomenie je pre (ne)existenciu vzťahu dôležité.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #sexuálne polohy

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...