Spoznali ste partnera cez internet? Pozor, šance na rozchod sú vyššie

Manželstvo, ktoré vzišlo zo známosti cez internet, má trikrát vyššiu pravdepodobnosť rozpadu než to, pred ktorým sa partneri spoznali tradičným spôsobom.

29.09.2014 15:00
Partneri, ktorí sa zoznámili cez internet, sú... Foto:
Partneri, ktorí sa zoznámili cez internet, sú náchylnejší k rozchodu.
debata (1)

Tvrdia to autori štúdie z Michiganskej štátnej univerzity, o ktorej informoval na svojich internetových stránkach britský The Daily Telegraph.

Ukázalo sa tiež, že v prípade ľudí, ktorí svoju polovičku spoznali cez internet, je o 28 percent vyššia pravdepodobnosť, že sa počas prvého roka ich vzťah rozpadne. Štúdia skúmala viac ako 4000 párov.

Autori štúdie zistili, že vzťahy, ktoré sa medzi ľuďmi zrodia tradičným spôsobom – napríklad prostredníctvom priateľov, na pracovisku alebo na základe spoločných záujmov – sú stabilnejšie. The Daily Telegraph pripomína, že výsledkom tohto výskumu protirečí iná štúdia z Chicagskej univerzity, podľa ktorej sú vzťahy vzniknuté na internete silnejšie. Jej vznik však financovala on-line zoznamka eHarmony.

Podľa The Daily Telegraph sa len v Británii cez internet zoznámilo 20 percent heterosexuálnych a 70 percent homosexuálnych párov a úloha internetu pri hľadaní toho pravého či tej pravej sa vraj bude zvyšovať. Pribúda totiž špecializovaných zoznamovacích portálov pre rôzne skupiny spoločnosti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #internet #vzťah #rozpad #zoznámenie

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...