Nie úplne ideálny vzťah? Ešte mu dajte šancu

Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá, hovorí sa. Nie sme však rovnakí celkom vo všetkom.

30.09.2014 15:00
tenis Foto:
Čo nebolo, môže byť.
debata

Robte kompromisy
A mnohí vo vzťahoch robíme kompromisy. Sú vzťahy, ktoré si prvý rok namiesto krásnych chvíľ odtrpeli (lebo čakali, že vzťah má vyzerať inak), a potom našli spoločné šťastie. Niektorým dokonca pomohol aj rozchod, aby si potom uvedomili, o čo prišli a že dalo sa to spraviť aj inak. Všetkému podobnému možno predísť. Len musíte spoznať slovká ako tolerancia a kompromis. Bez nich to vo vzťahu nepôjde.

Nájdite iné benefity
Možno vás partner prekvapí tým, že vôbec nešportuje, kým vy máte na tom postavený život. Ak sa ľúbite a funguje vám komunikácia, určite nájdete iné „benefity“. Najzázračnejšie sú vzťahy, pri ktorých dokonca nájdete niečo, o čom ste netušili, že by ste mohli mať rada a stane sa to následne vaším novým zmyslom života. „Nikdy som nemala rada turistiku. Až keď som stretla vášnivého turistu,“ vraví 29-ročná Tamara.

Ľudia sa menia
Sú aj partnerstvá, počas ktorých sa jeden aj druhý menia. Zanechajú nejakú svoju záľubu, ktorú dovtedy milovali, alebo sa z partnera, ktorý vyhlasoval, že športovať nikdy nebude, stane vášnivý tenista. To sa stalo 27-ročnej Silvii. „S priateľom sme sa presťahovali do Rusoviec, kde sme mali blízko do istého športového centra. Predtým som sa s ním chcela rozísť, no toto nové miesto bola posledná šanca. Sám prišiel s návrhom, či by sme sa tam nešli pozrieť a odvtedy hrá tenis lepšie, ako ja,“ povedala. Nikdy nedúfala, že ich vzťah sa uberie takýmto smerom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zmena #zmysel života #tolerancia #partnerský vzťah #kompromis

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...