Spoločné bývanie - problém?

Možno aj vy sa chcete vo svojom vzťahu posunúť dopredu, a preto zvažujete spoločné bývanie.

29.09.2014 11:00
spoločné bývanie Foto:
Spoločné bývanie - vravíte, že problém?
debata

Predtým však nezaškodia určité „opatrenia“, aby ste sa vyhli v niektorých prípadoch až rozchodu.

Netlačte na pílu
Správne načasovanie je veľmi dôležité. Samozrejme, bolo by riadne „od veci“, ak by ste to prepískli a po mesačnom vzťahu začali ševeliť o spoločnom bývaní. Choďte na to opatrne. Aby ste ho spočiatku nevystrašili a on si vami nebol taký istý, nenechajte si uňho ani papučky. (Iba ak vám ich sám kúpi). Držte sa stále trochu bokom, čakajte, že s týmto návrhom príde prvý.

Až potom…
V prípade, že s partnerom chodíte už nejaký ten rok, máte uňho papučky, zubnú kefku, aj pyžamko, je na mieste otvoriť túto otázku. Debatu o tom si ale vopred celú premyslite. Ak bývate s rodičmi, túžite po osamostatnení. Povedzte mu o svojich plánoch. Ak je váš partner nerozhodný typ človeka, skúste mu podsunúť informáciu o tom, že by ste si rada vyskúšali bývanie s kamarátkou. Sledujte jeho reakcie. Aj toto je príprava na to, aby si v hlavičke zrátal dva a dva.

Prevencia
Keď sa ešte na spoločné bývanie necítite ani vy ani on, preventívne sa na to začnite pripravovať. Bol by pre vás oboch šokom, keby ste si „vo veľkom štýle“ jedného dňa prisťahovali päť kufrov a všetko rozvešali po vešiakoch a zapratali polovicu bytu. Nie. Choďte na to pomaly a opatrne. Ak ste doteraz zvykli u partnera len občas prespať (a on u vás), predĺže si tento pobyt o ďalší deň. Skrátka, nezaškodí, ak si tie intervaly začnete predlžovať. A k jednému kabátu pribudnú jedny šaty. Všetko musí mať svoju postupnosť.

Peniaze? Joj!
Téma peniaze je asi háklivá v každom vzťahu. Možno, že aj vy ste názoru, že muž by mal predsa len platiť viac. Ste dáma, zarábate málo… Nezabúdajte na to, že ako si to na začiatku nastavíte, v takom duchu to bude pokračovať. Určite nesúhlaste s verziou, ktorú vám bude navrhovať. Aby ste sa uňho cítili ako princezná a „oddychovali“. Ak aj spočiatku neprispievate na vodu, plyn či elektrinu, snažte sa prispievať svojim dielom. Starať sa o domácnosť je samozrejmé, ale určite ho tiež poteší, ak kúpite niečo do domácnosti. Nový hriankovač, hodiny do kuchyne alebo si prinesiete svoj obľúbený obraz…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #rozhod #zubná kefka #spoločné bývanie #tlačiť na pílu

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...