V zlej nálade strávite 240 hodín v roku. Dôvodom sú chlapi aj nechty!

Desať dní v roku - presne to je vraj dĺžka, ktorú v priemere ročne strávi bežná žena v zlej nálade.

24.09.2014 07:00
žena - zlá nalada - hnev - zrelá žena Foto:
Štvrtina žien totiž tvrdí, že najčastejším zdrojom ich zlej nálady je práve partner
debata

Znie to síce celkom priaznivo, ale ak to prerátate na hodiny, je to až 240 hodín zlej nálady. A na týždeň zhruba päť hodín. Výsledky vyplynuli z najnovšieho prieskumu, z ktorého cituje britský Daily Mail a na ktorom sa zúčastnilo tisíc britských žien a rovnaký počet mužov.

Zaujímavé je už len porovnanie, ako zlú náladu žien vnímajú muži. Kým zo ženských odpovedí vyplynulo, že zhruba päť hodín v týždni podliehajú výkyvom nálady či negatívnemu naladeniu, ich partneri tvrdia, že v tomto stave sú aj dvojnásobne dlhšie.

Sami páni tvorstva však nevyšli v prieskume lichotivo. Takmer štvrtina žien totiž tvrdí, že najčastejším zdrojom ich zlej nálady je práve partner – prípadne konflikt s ním.

V zozname dôvodov či spúšťačov negatívneho postoja a nahnevaného či ufrflaného prístupu sa ocitli naozaj rozmanité body. Vo vzťahovej oblasti to okrem súkromia, v ktorom hrá rolu partner aj deti, bola aj pracovná sféra a konflikty s kolegami či šéfom. Dôvodom zlej nálady však bol aj pocit nadváhy, zlého účesu, neschopnosť vybrať si niečo zo šatníka, či dokonca zlomený necht alebo hlúpe programy v televízii. Ženy sa cítia zle aj vo chvíľach, keď majú pocit, že sú podceňované a podhodnocované.

Zaujímavé sú aj riešenia, ktorými si dámy zlú náladu zvyknú vylepšovať. Až 22 percent tvrdí, že im pomáha cvičenie. Dve pätiny priznali, že náladu im urobí pohár vína. Každá desiata opýtaná žena siaha v prípade zlej nálady po čokoláde a zhruba 20 percent vyráža nakupovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žena #dôvod #negatívne myšlienky #zlá nálada

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...