Chyby vo vzťahu, ktoré šťastné páry nerobia

Vyhnúť sa chybám, je ako obísť výtlk na ceste.

20.08.2014 13:00
láska, vzťah, harmónia Foto:
Šťastné páry sa nehádajú kvôli banalitám.
debata

Plynulá jazda partnerstvom môže byť poznačená občasnou hádkou, či menším oškretím, ale existujú jednoducho chyby, ktoré šťastné partnerstvá obchádzajú. Sú totiž omnoho nebezpečnejšie, ako sa zdajú.

Delenie na polovičku

Je potrebné vedieť, kto čo robí, kto má vo vzťahu aké úlohy, ale páriky so spokojným vzťahom neveslujú životom systémom raz ty, raz ja. Zohľadňujú potreby toho druhého, vedia pochopiť, ak náhodou niečo nie je tip top a nesprávajú sa ako feministky a mačovia, ktorí si potrebujú niečo dokazovať. Ak si raz vo vzťahu začnete vytvárať ovzdušie ako na vojne, tak budete aj radi, keď dostanete opušták a to je presný opak šťastia.

Čakanie na sex

Mať správnu náladu na sex. Veľmi časté slová, ktoré počuť medzi ľuďmi. Pritom nič také, ako mať správnu náladu na sexuálne hry neexistuje. Ide len o to, ako sa sami naladíme, jeden po druhom túžite, vytvoríme si tú pravú atmosféru a zapojíte nielen dotyky, ale predovšetkým myslenie do vášnivej hry. Šťastné páry nečakajú, kým niekto z nich, alebo obaja zhodne dostanú náladu milovať sa. Oni si eufóriu sexu vedia vytvoriť na počkanie.

Netrestajú sa za maličkosti

Vážne veci a maličkosti. Poznáme medzi nimi rozdiel, no vo vzťahu sa tento prehľad akosi stráca. Niekedy sa vedia partneri dohrýzť kvôli malému meškanie, nechuti niekde isť, absolútnej banalite a zavaria si na celé dni aj noci. Toto šťastné páry nikdy nedopustia, pretože zveličovať by sa mala skôr láska ako nezhody.

Nezovšeobecňujú

Nikdy, vždy, stále… Podobné typy obviňovania, ak sa niečo nepodarí, nepatrí do úst dvojíc, ktoré vedia efektívne riešiť problémy. Načo vyťahovať staré hriechy a plytvať energiou na rozdúchavanie ešte väčšieho požiaru? Šťastné páry vedia, že to nepomôže, omnoho lepšie je pozrieť sa na podstatu sporu a nie plytvať slovami.

Nemajú potrebu porovnávať

Platí to pre mužov aj ženy. Každý vie, že nie je dokonalý. Ak chcete partnera usmerniť, alebo zmeniť niečo v obliekaní, myslení, alebo sexe, nezačínajte prirovnaním, že niekto iný to tak robí. Skôr naznačte, čo by sa vám ešte páčilo. Šťastné dvojice nepotrebujú medzi seba ťahať niekoho ďalšieho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #harmónia #fungujúci vzťah

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...