Sex v manželstve. Čo sa zmení, keď nebudete už len milenci?

Netreba zakrývať, že sex po svadbe je prežitok a utópia. Milenecké dvojice už dávno nepotrebujú telesnú túžbu potvrdiť svadbou v kostole.

08.08.2014 13:00
manželstvo, vzťah, problém Foto:
Ak si s manželom už príliš nemáte čo povedať, aj sex upadá.
debata (2)

Manželstvom sa veľa vecí zmení a nie je to len meno. Ani sex už nebude rovnaký, ako keď ste randili.

Optimum je päťkrát do týždňa

Úprimne povedané, v prvých troch rokoch partnerstva. Vtedy sa dostáva vášeň na veľmi vysokú úroveň. Nie je žiadne tajomstvo, že aj milovanie trikrát do dňa je štandardná súčasť vzťahu. Dokonca aj v prípade, že v stave chodenia už vášeň mierne upadala. Práve manželstvo, nová životná etapa pod iným priezviskom vie naštartovať v posteli doslova maratón.

Manželstvo je rodisko rutiny

V mileneckom vzťahu sa obe dvojice omnoho viac snažia uspokojiť sexuálne potreby aj predstavy partnera. V manželstve sa nad milovaním rozprestrie kliatba toho, že ste svoji a sex tak po niekoľkých rokoch začne byť zaujímavý ako reklamy v televízii. Po desiatich rokoch manželstva hrozí, že vyhoríte v sexe, pretože nasiaknete presvedčením, že v manželstve to už tak chodí. Zaradíte sa k párom, ktorým život až tak nevyšiel, ale žijú. Na lásku sa už ani príliš nehrajú.

Šťastie a sex v manželstve

Nesmierne spolu súvisia. Manželia, ktorí dokážu frekvenciu sexu udržať na dvoch – troch milovaniach do týždňa, sú šťastnými pármi a nezáleží, ako dlho sú spolu. Pozor, čím menej sexu, tým menej šťastia. Môžete sa na to pozerať tak, že ak si s manželom už príliš nemáte čo povedať, aj sex upadá. No zvýšte sexuálnu aktivitu a uvidíte, že aj vzťahová harmónia príde. Nedovoľte manželstvu, aby rutinou zruinovalo sex aj šťastie v ňom.

Pozor na sex po päťdesiatke

Muži si chcú ešte dokázať koľko toho zvládnu, ale partnerky často začínajú pociťovať únavu vo vzťahu. Pozor! Nie je dôležité kto prvý navrhne zmenu a oživí vzťah. Spestriť si sexuálny život je potrebné. Manželia, ktorí sú pre seba stále príťažliví, dosahujú frekvenciu sexu dva až trikrát za týždeň. To je uspokojenie, ktoré prináša potešenie a zabráni partnerovi nájsť si milenku. Pretože v tomto období sú na to najnáchylnejší. Čím viac sa frekvencia dostáva pod dve milovania týždenne, tým viac narastá pravdepodobnosť, že vás vymení. Ak nie úplne, aspoň sem-tam. Čím dlhšie je manželstvo, tým väčšie je nebezpečenstvo, že prestanete byť pre seba atraktívni. Je však jedno, kto prináša do postele zmeny, ťažiť budú obaja. Nie je to totiž šachová partia, ale tanec lásky. Preto pozor, aký sex si v manželstve vyberiete. Také bude aj samotné manželstvo.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #rutina #zvyk #dlhodobý vzťah

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...