5 dôkazov, že vám to vo vzťahu klape

S partnerstvom je to ako s autom. Ak máte pocit, že niečo nie je v poriadku, na dlhšiu cestu by ste sa už nevydali.

05.08.2014 07:00
láska, spokojnosť, radosť Foto:
Ideálne je, ak je sexuálne prežívanie partnerov približne na rovnakej úrovni.
debata

Diagnostika vzťahu je nesmierne dôležitá vec a je vhodné ňou prejsť ak nie každý týždeň, tak aspoň raz do mesiaca. Potom sa vám nestane, že v kritických situáciách sa nebudete mať o koho oprieť. Ak pri niektorej z položiek zistíte problém, treba ho odstrániť. Pretože aj jediná chybná súčiastka môže spôsobiť haváriu.

Máte uspokojivý sex

Nehovoríme o tom ako často, ani ako dlho. Pretože to je úplne bezpredmetné, ak si v tom rozumiete. Niektoré dvojice sú najšťastnejšie, ak majú sex výhradne pri plodení detí. Iní sa nevidia nabažiť sexu trikrát denne a tak to je dobré. Pozor, dôležité je aj v posteli zažívať plnohodnotné uspokojenie. Aby sa fyzická aktivita jednoducho zúročila dobrým pocitom. Najhoršie pre vzťahy je, ak jeden z vás ťahá za kratší koniec. Sú vaše predstavy o intenzite aj sexuálnom prežívaní v rámci hier a experimentov aspoň na približnej úrovni? Pre vzťah je to dobrá správa.

Viete sa stále rozprávať

O nepríjemných témach, každodenných starostiach a o tom, čo ste prežili, vidíte na ulici. Všimnite si, že dávno pred tým, ako si páry skutočne nemajú čo povedať, prestáva viaznuť bežná komunikácia. Zrazu príde banálne, aby sa s partnerom bavili o filme, knihe, iba tak o živote. Pritom zamilované dvojice vedia hovoriť aj o ničom celé hodiny. Dokážete to stále? Váš vzťah prosperuje?

Akceptujete sa

Dokážete sa rozísť v dobrom? Samozrejme len na pár hodín čí dní. Rešpektujete, že partner môže mať pre vás nepochopiteľné záľuby a koníčky? Zároveň vám on nebráni, keď sa chcete realizovať ako sa hovorí vo svojom živle? Je potrebné v partnerstve veľa vecí robiť spoločne, ale občas sa aj s úsmevom podporiť bez toho, aby sme mali reči, pripomienky, či nesúhlasné grimasy. Bez tohto kolieska sa dokonalý stroj partnerstva rozpadne.

Jedávate spolu

Maličkosť, poviete si, keď najprv odídete od večere, potom od obeda a nakoniec aj raňajok. Spoločné jedávanie je pre vzťah skutočne dôležité. Môžete si pri ňom povedať pár milých vecí, no to hlavné je, že pri jedle sa cítime dobre iba s ľuďmi, ktorých máme radi. Pamätajte na to, ak si nabudúce budete plánovať jedlo v inom termíne ako vaša polovička

Lúčite a vítate sa bozkom

Je to naozaj samozrejmosť dať si bozk na rozlúčku aj na privítanie. Ak sa namiesto toho len pozdravíte, niečo zašomrete, už vlastne ani nemožno hovoriť o vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #harmónia #tolerancia

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...