Máte pred tridsiatkou? Tieto zásady si osvojte

Niekedy je dobré mať nejaký plán, nemyslíte?

04.08.2014 11:00
žena, matka, šťastie Foto:
Čas beží, život si užívajte.
debata

Viac optimizmu

Nenechajte sa každý deň ubiť niečím, čo vám príde do cesty. Kým nejde o život, nejde o nič! A tohto hesla sa začnite konečne držať, majte zo život oveľa viac radosti.

Zavolajte rodičom aspoň raz za týždeň

Hoci bývate na opačnej strane krajiny a máte kopec priateľov, predsa len myslite na to, že rodinu máte iba jednu. A že vaši rodičia čakajú hoci na trojminúrový telefonát od vás a veľmi ich tým potešíte. Nezabúdajte, odkiaľ pochádzate.

Berte veci s nadhľadom

Netreba sa trápiť či hádať kvôli všetkému, čo vám niekto povie, hoci sa vám to nepáči. To by ste sa potom mohli hádať celý život. Nad maličkosťami iba mávnite rukou a už na to nemyslite. Nezaťažujte si hlavu neustále niekoho vyjadreniami…

Majte prehľad o svojich financiách

Už by ste naozaj mali stáť pevne na vlastných nohách a nebežať s prosíkom o peniaze k rodičom vždy, keď potrebujete niečo väčšie. Šetrite si, míňajte len toľko, koľko ste schopná zarobiť. A naozaj myslite aj na to, že „železnú“ rezervu si musíte robiť len vy sama.

Priateľov si vyberajte

Už nemusíte vysedávať každý večer niekde v bare a s ľuďmi, s ktorými si vlastne ani nemáte čo povedať. Priateľov si vyberte podľa toho, ktorí sú vám vzácni, s ktorými sa viete porozprávať o všetkom a ktorí vás neoberajú o energiu.

Zistite, čo chcete naozaj robiť

Už by ste mali mať za sebou pracovné experimenty. V tomto čase je dobré mať rozbehnutú kariéru, ktorá vás teší. V zamestnaní prežijete polovicu života, tak sa snažte zariadiť si to tak, aby vás to v nej bavilo a aby ste mali dobré vzťahy s kolegami.

Zo zlého vzťahu vycúvajte

Ešte máte stále čas nájsť si skvelého chlapa a založiť si s ním rodinu. Nemusíte sa zlého partnera držať zubami nechtami v presvedčení, že si lepšieho nenájdete. Práve naopak, veci riešte ráznejšie, nespoliehajte sa na večné sľuby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plány #zivot #zásady #tridsiatka

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....