Najromantickejšie miesta na Slovensku: Sem vyrazte s vašou láskou

K letu patrí vôňa opaľovacieho krému, plavky, ale aj romantika.

20.07.2014 16:03
Čičmany patria medzi najromantickejšie miesta... Foto:
Čičmany patria medzi najromantickejšie miesta na Slovensku.
debata (2)

Pokojne si doprajte oddych kdesi na pláži a romantiku západov slnka nad hladinou. Všetko však nie je iba o piesku a vylihovaní. Aj na Slovensku máme mnoho zákutí, ktoré vedia ponúknuť romantikom skvelé útočisko.

Bojnice

Jeden z najkrajších zámkov v Európe, len na skok kúpalisko a ZOO. Zámocký park plný zelene je vynikajúci na prechádzku. Dopriať si ruka v ruke Bojnice je pre mnohé dvojice naozaj zážitkom. Prehliadka zámku, príjemné prostredie vhodné aj na turistiku. Na Bojniciach je najromantickejší jeho pôvod a leto v objatí blízkych hôr. Stačí pár krokov z asfaltky a romantiku môžete premeniť aj na vášnivú rýchlovku. Pretože hoci je mesto plné turistov, vždy je priestor, kde viete byť sami.

Banská Štiavnica

Možno si poviete, že kráčať stále kdesi do kopca nie je práve najromantickejšia kapitola lásky, ale zabudnime na námahu. Štiavnica je ako stvorená pre zamilované dvojice. Množstvo kaviarničiek, dokonca neďaleko centra nájdete aj dom Sládkovičovej Maríny. Dnes už husto obložený zámkami lásky. Príďte si sem poeticky zachytiť aj vašu vlastnú lásku na večnosť. Spraviť si selfie na mieste, kde vyrastala jedna z najväčších romantických múz na Slovensku je naozaj veľmi pekný zážitok.

Čičmany

Dýchne na vás ľudová romantika. Predstavíte si, ako sa kedysi zamilované dvojice tlačili na malých posteliach, odnesiete si suvenír a spoznáte Slovensko tak, ako vyzeralo pred desiatkami rokov. Držať sa za ruky a pozerať pri tom na diela lásky, ktoré muži postavili pre svoje rodiny, je naozaj zážitok. Len neďaleko je Fačkovské sedlo a to sme opäť pri tých kopcoch a turistike, ktorá na Slovenku skutočne praje romantike.

Jaskyne

Slovensko je nimi doslova prevŕtané. Demänovská, Dobšinská, Ochtínska, desiatky ďalších po celom Slovenku. V jaskyniach je často krutá zima aj keď nad vami pečie horúce slnko. Vstúpiť do podzemia s milovaným človekom, ktorý vás zohreje v náručí, keď vás presiakne zima a podá pomocnú ruku, pri strmom klesaní je úžasné. Čo môže byť väčšia romantika? Akurát len bozk v hlbokej štôlni, keď sa zhasnú svetlá a vy nič nevidíte, len cítite pery milovaného človeka. Aspoň jedna jaskyňa pri romantických potulkách slovenskom nemôže chýbať.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Slovensko #cestovanie #jaskyne #romantika #Čičmany

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....