Úspešná v práci, nešťastná v súkromí?

Na mužov sa pozeráte prísne. V očiach vidieť bojovnosť a vaše zvraštené čelo neveští nič dobré.

15.07.2014 09:00
workohilik,žena, boss Foto:
Práca či láska?
debata

O úsmev sa pokúsite zriedka a radšej kritizujete ako chválite. Iste, v práci máte úspech, ale na poli lásky je to katastrofa.

Ste jednou z moderných workoholičiek, ktoré sa v kariére vyšplhali pomerne vysoko. Rozprávkovo zarábate, cestujete, máte vlastný byt aj auto. Na prvý pohľad vám nič nechýba. Ale len na prvý pohľad. V istom momente, kedy vaše rovesníčky hromadne odchádzajú na materskú dovolenku, sa vy učíte na ďalšiu z postupových skúšok. A zrazu sa zamyslíte. Chcete žiť inak! Je to možné vôbec zmeniť?

Peniaze a uznanie dokážu ženu opantať. Ale nemusí to byť až také márne. Skúste skĺbiť súkromie s prácou. Bez istých úľav to však nepôjde. Zvoľnite tempo a nežeňte sa za ďalším a ďalším povýšením. Ušetrený čas venujte sebe. Vyrazte si konečne von, poobzerajte sa okolo seba po vhodnom partnerovi. Vnútorne sa ukľudnite, nemusíte byť najlepšia úplne vo všetkom. Z tváre vám postupom času opadne večné napätie, stres či prísnosť a začnete sa viac usmievať. Pre mužov už nebudete nedostupnou manažérkou, ale fajn „babou“, ktorá je sebestačná, ale nestratila ani ženskú jemnosť a zraniteľnosť.

Konečne sa vám podarilo vyraziť na rande? Tak si to nepokazte hneď na začiatku. O svojich úspechoch radšej pomlčte, skúste sa nechváliť všetkým, čo máte. Možnému partnerovi o vašich úspechoch hovorte postupne, aby sa nezľakol hneď na začiatku. Prejavujte sa nežne a milo, zjemnite tón vyjadrovania a na stretnutia si vždy nájdite čas. Ak vám teda muž padol do oka. Dajte mu pocítiť, že nie práca ale práve on je pre vás momentálne na prvom mieste. Nevyhovárajte sa večne na „zaprataný“ diár, jeho pozvania prijímajte s nadšením a opätujte ich. Uvidíte, že časom budete mať všetko, po čom aktuálne túžite. Fajn chlapa po boku aj rodinu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #rande #workoholik

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...