Kamarátstvo a nič viac, sex a nič viac

Akoby dnes nebolo normálne mať lásku, ktorá v sebe snúbi všetko pekné a čisté, vrátane fyzickej príťažlivosti, prirodzene ústiacej aj do intímneho vzťahu.

13.07.2014 08:00
láska, vzťah, zásnuby Foto:
Kamarátstvo bez perspektívy zaľúbenia by malo vyhovovať obom.
debata

Moderné sú známosti na báze extrémov – buď testovanie opačného pohlavia len pri kávičkách, alebo sex bez záujmu o citové zblíženie.

Stretávajme sa, ale nič z toho nebude…

Kamarátstvo bez perspektívy zaľúbenia a trvalejšej citovej hodnoty – lásky, môže byť zaujímavé, ale určite by malo obom vyhovovať a mali by mať vo veci jasno. Bežnejší jav je – toho druhého hlavne naťahovať a tváriť sa priateľsky, ale z tohto zahmlievania vznikajú len nedorozumenia a napätia. Nefér je tiež hra, keď vás baví vo veľkom striedať kávičkové známosti a motať im hlavu. Len tak, z rozmaru, lebo sa neviete zmestiť do kože. Ako aj vtedy, keď používate túto zábavu najmä na to, aby ste si zdvihli sebavedomie a zisťovali, či ešte nepatríte do starého železa. Ale vy pritom každého po vycicaní z energie odkopnete na smetisko obetí vašej necitlivej roztopaše.

Fyzická láska áno, úcta a city ani za svet

Obe pohlavia sa v dnešnej dobe správame k sebe navzájom akosi čudne, nejednáme korektne, veľa skrývame a keď dosiahneme svoje, rýchlo sa chceme vyzuť zo všetkého, čo by nás ešte s tým druhým mohlo spájať. Nevieme ostať dlho a oddane pri jednom partnerovi, často si takého ani nehľadáme, akoby sme sa toho báli. Dávame a vyhľadávame príležitosti na nezáväzné zoznámenia, chceme si iba užiť a neriešiť viac. Neláka nás predstava stereotypu, ale neradi ostávame sami. A tak žijeme v chaose vlastných hodnôt a páčia sa nám tie menej príkladné vzory správania. Potom sa čudujeme, že napríklad sex na jednu noc nezafunguje tak, ako sme si mysleli, že sa naše duše zmietajú v nepríjemných pocitoch a prázdnote. No nie je zo všetkých možností najoptimálnejší hlbší vzťah, hoci s prekážkami, ktorým sa nikdy nikto nevyhne?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #kamarátstvo

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...