S kamarátmi je ľahší život, súkromný i pracovný

Mať okolo seba ľudí, na ktorých sa môžeme obrátiť s problémami i radosťami, zasmiať sa s nimi a vďaka nim sa niekam posunúť – je úžasné.

07.07.2014 17:00
priatelia, kamaráti Foto:
Dajte priateľom najavo, že potrebujete pomôcť a poradiť.
debata

Bez podpory priateľov stagnujeme

Každému nevyjde skvelý vzťah, žiť s citovou i fyzickou láskou, ktorá mu pomáha aj v ťažších chvíľach. Ale nemať žiadneho spriaznenca, ktorému sa môžete zdôveriť, uvoľniť sa s ním, je už naozaj dosť sužujúce. Takúto blízkosť potrebuje azda každý. Najviac si to uvedomí, keď je sám so svojimi pocitmi a to mu rozhodne nepridáva na nálade – doma, či v práci.

Nebojme sa otvoriť

Iste, nie sú všetci vyvolení byť tými správnymi poslucháčmi, našimi dobrými dôverníkmi, dať nám tú adekvátnu spätnú väzbu. No ak si priznáme, že spolu s kamarátmi, príbuznými, či kolegami zvládneme oveľa viac ako bez nich, bude nám ľahšie. Stačí sa viac prejaviť aj v skrytejších emóciách, nebáť sa ukázať slabosti a potom čo najtriezvejšie vyberať ponúkané možnosti, ktoré by nás mali naviesť na správnu cestu. Niekedy najciteľnejšie zaberie naša vlastná snaha načúvať problémom iných, dokázať im poskytnúť podporu.

Natiahnuť dlaň, prijímať i dávať

Dať najavo, že potrebujeme pomôcť a poradiť, vedieť to prijať, ale aj dokázať poskytnúť to isté, nás môže udržať v dobrej kondícii. Občas sa stane snáď každému, že ho niečo zablokuje a stratí orientáciu vo veciach, v ktorých mal dovtedy jasno. Tu pomôže priateľ, alebo niekto, kto má v sebe prirodzenú vôľu vychádzať s okolím, snažiť sa dávať zo seba len to pozitívne. Všímajme si takých ľudí vo svojom okolí, pozorne ich vnímajme, učme sa od nich a pokúsme sa byť v niečom vzorom i my pre ostatných.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #podpora #priatelia #kamaráti

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...