Je s vami zo zvyku?

Horšie ako samota je, ak s vami partner ostáva zo zvyku. Napriek tomu, že už k vám necíti vášeň, možno ani lásku, neláka ho začínať niekde odznova.

07.07.2014 09:00
láska, vzťah Foto:
Pre niektorých mužov je žena len jednou zo súčastí ich života.
debata

Zvykať si na novú kuchyňu, nové móresy, hovorí sa tomu život zo zotrvačnosti a hoci trpia obaja, žena o niečo viac, keďže ešte stále (možno) ľúbi.

Vyprcháva vášeň

Opadnutie vášne je prvý náznak, že vzťah sa klopí v ostrej zákrute a zlým smerom. Vášeň mnoho žien vo vzťahu často považuje aj za oštaru. Najmä ak partner po nich túži aj niekoľkokrát za deň. Zrazu vášeň vyprcháva. Najprv nebadane a zrazu máte od partnera pokoj na celé týždne. To je stav, kedy treba opäť nakopnúť iskru erotiky za akúkoľvek cenu, pretože partner vychladol. Ide o prvý stupeň, že začína premýšľať o zmene, alebo živote zo zvyku. To zrejme nechcete.

Urobí o čo ho žiadate, ale…

Kedysi bolo všetko iné. Stačilo požiadať a nasledoval úsmev so snahou potešiť vás. Zrazu sa pristihnete, akoby ste vo vzťahu hrali ping-pong. Ak spravíte niečo vy, môžete čakať revanš od partnera a tak dookola. Všetko je o dohode a prestávate poznať pojem spontánne. Ak partner nemá snahu uchádzať sa o váš úsmev a priazeň, je to zvyk, čo ho pri vás drží. Omnoho silnejší ako volanie lásky.

Má svoje vychodené chodníčky

Niektorí muži nie sú stavaní, aby zostali so ženou zo zotrvačnosti. Sú to typy, čo študujú, posúvajú sa dopredu, hľadajú nové možnosti uplatnenia alebo zábavy. Každý chlap si prejde týmto obdobím, no niektorých drží až do smrti. Ak je partner stále malý „výmyselník“, pravdepodobnosť, že bude s vami zo zvyku je skoro nulová. No ak má svoje obľúbené programy, chodníčky, stereotypy a prestal sa zaujímať skoro o všetko okrem plného brucha, problém je na obzore. Je fanúšikom zotrvačnosti a žena je pre neho len jedna súčasť života. Rovnako dôležitá ako diaľkový ovládač. Nechce sa vzdať pohodlia.

Má pocit, že potrebujete stále menej

Nie je lakomý, ale jednoducho nevidí dôležitosť v tom, keď sa chcete cítiť sexi a krásna. Dokonca vás o to sám prestal žiadať. Omnoho radšej vám kúpi praktické nohavičky ako tangáče, čo sa aj tak dajú použiť len pri sexe. Pokojne vám povie, že vám stačia aj topánky z minulého roka a pritom vôbec nerieši, že si ich kúpite za vlastné peniaze. Jednoducho stratil záujem o to, aby ste sa zmenili, aby ste boli iná, pretože zvyk je u neho železná košeľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #nezáujem #zvyk

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...