Ako mu povedať, že necítite to, čo on?

On plánuje spoločnú budúcnosť, ale vy rozmýšľate, ako sa ho zbaviť.

02.07.2014 14:00
Vzťah, smútok, trápenie Foto:
Nebojte sa, pochopí, že je koniec.
debata (1)

Prežili ste niekoľko spoločných stretnutí a váš vzťah začínal naberať na obrátkach. On sa tešil na vás, vy naňho. Spoločne strávený čas ste si užívali so všetkým, čo k tomu patrí. No po niekoľkých týždňoch to z vašej strany už nie je také horúce. Zamilovanosť opadla. Nemáte potrebu s ním tráviť toľko času ako doteraz. Uprednostňujete kamarátky a hľadáte trápne výhovorky. Len sa akosi neviete odhodlať povedať mu, že pokračovanie nebude. Ako na to?

Môžete skúsiť sériu výhovoriek, ktorých absurdita sa bude stupňovať. Ak ide o muža priemerne inteligentného, pochopí. Z vašej strany je to skôr zbabelé, ale aj takto sa dajú riešiť vychladnuté city. Na piaty či šiestykrát vám už nezavolá, alebo sa na rovinu opýta, či je medzi vami koniec. A potom už stačí len jednoduché „áno“.

Aj ďalší spôsob riešenia náhleho „ochladnutia citov“ nie je práve najšťastnejší. Napísať nápadníkovi mejl, v ktorom mu vysvetlíte, prečo sa s ním už nechcete stretávať. Môžete pripísať, že ste veľmi zbabelá, aby ste sa s ním stretli a tak to riešite po svojom. Zrejme sa urazí, pomyslí si o vás svoje ale vy ste „oslobodená“.

A čo takto férový rozhovor? Nepríjemné, však? Ale po niekoľkých zrušených stretnutiach ho zavolajte von a povedzte mu, že z vašej strany sa počiatočný ošiaľ niekam vytratil. Že ste si nemysleli, že sa vám čosi také prihodí, na druhej strane by nebolo od vás fér, keby ste ho dlhodobo „ťahali“ za nos. Jednoducho, z vašej lásky nič nebude a on to musí prijať ako fakt.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #budúcnosť #plány

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...