Ste pripravení urobiť krok k spoločnému bývaniu?

Rozmýšľate, či sa odhodlať? Kedy by ste sa mali vybrať týmto smerom?

30.06.2014 17:30
Navrhol spoločné bývanie - ale vy sa na to... Foto:
Už je čas začať žiť pod jednou strechou?
debata

Ste spolu už nejaký ten piatok a tak sa celkom prirodzene vynára otázka ďalšieho kroku. Spoločné bývanie je záväzok, ktorý už nie je na pár týždňov, ale na naozaj dlhý čas. Ste na takýto krok pripravení?

Chcete byť spolu, obaja. Tešíte sa jeden na druhého a len ťažko sa lúčite. Stále „poletujete“ medzi jeho a vaším bytom a obom vám to pomaly začína vadiť. Túžite po spoločnom zázemí, kľude a pohode. Je vám spolu tak dobre, že sa tohto kroku už neviete dočkať.

Už medzi vami nie je žiaden ostych. Poznáte svoje zvyky, aj horšie stránky. Prítomnosť toho druhého už beriete ako krásnu a každodennú samozrejmosť. Nepotrebujete mať miesto výlučne sama pre seba, váš byt neberiete ako útočisko len pre vás, už počítate s tým, že sa oň podelíte.

Niekoľkokrát ste hovorili o vašich predstavách spoločného bývania a na podstatných veciach ste sa zhodli. Keď ste spolu, dopĺňate sa a ani jeden sa necíti pod tlakom či ako ten, ktorý sa musí neustále prispôsobovať. Našli ste vzájomnú rovnováhu, ktorá vyhovuje obom.

Nepotrebujete sa navzájom kontrolovať, nemáte pred sebou tajomstvá a ste otvorení voči nápadom toho druhého. Obaja sa správate ako dospelí ľudia, ktorí vedia, že týmto krokom sa vzťah stane naozaj vážnym. Nejde o hru, ani jeden z vás neberie toto rozhodnutie na ľahkú váhu. Ste obaja na tej istej lodi.

Nejasnosti okolo financovania spoločnej domácnosti ste si už vyjasnili. Máte rozdelené, kto za čo platí a obaja ste súhlasili. Nemáte pocit, že na niečo doplácate práve vy. Viete, ako by to malo fungovať a vášho modelu sa chcete držať.

Nemôžete bez seba byť. Ste zamilovaní až po uši a počítate dni, kedy sa prebudíte spoločne a už ani jeden nebude musieť niekam odbiehať. Krásne sny sa čoskoro stanú realitou, tak si to nepokazte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #sťahovanie #spoločné bývanie

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....