Hovorte spolu! Ale nie o hlúpostiach

K vážnemu vzťahu patria aj vážne rozhovory. Nemôžete to ignorovať.

27.06.2014 12:00
rozhovor, láska, muž a žena Foto:
Odhodlajte sa na rozhovor, partner vás pochopí.
debata

Naučiť sa s partnerom rozprávať o dôležitých a vážnych veciach, nie je také ľahké, ako sa môže zdať. Iste, v začiatku vzťahu sú vaše debaty zahalené čarovným závojom lásky. Skôr sa smejete, plánujete si víkendy či dovolenku, rozprávate sa o tom, čo ste práve prežili. Ale časom sa rozhovory stávajú vážnejšími a s partnerom sa musíte naučiť rozoberať aj veci nie práve príjemné, či dokonca ošemetné. Vaša komunikácia sa musí vyvíjať, o to by ste sa mali snažiť obaja.

Rozprávajte sa o vašich cieľoch

Či už túžite prežiť rok na cestách alebo sa chystáte zdolať Matterhorn, rozprávajte sa o tom. Samozrejme, časom by ste sa mali dopracovať k cieľom, na ktorých sa zhodnete obaja, ako je spoločné bývanie či rodina. Krok za krokom si pred sebou otvárajte dvere vašej spoločnej budúcnosti a pracujte na tom, aby nikto z dvojice nemusel robiť pričasto kompromisy na úkor svojich snov či predstáv.

Rozprávajte sa o vašich obavách

Z čoho máte strach, čo vás ťaží alebo pred čím ste sa dlho ukrývali… Sú to témy, ktoré nepatria k tým príjemným, ale vo vážnom vzťahu ich netreba tajiť. Partner má právo vedieť aj o temnejších stránkach vášho ja a vy takisto. Môže vám podať pomocnú ruku, ak budete potrebovať alebo vás v istých situáciách iba objať. Musí ale vedieť, kedy také okamihy vo vašom živote nastanú.

Rozprávajte sa o minulosti

Váš život sa nezačal v okamihu, kedy ste sa spoznali. Obaja máte za sebou minulosť a tú by ste mali spoznať. Môže byť nepríjemná či menej žiarivá, ale nechávať si niektoré „tajomstvá“ pre seba sa nemusí vyplatiť. Nie nadarmo sa hovorí, že minulosť nás vždy dobehne a potom sa môžete škaredo popáliť. Obaja. To isté platí aj o predošlých vzťahoch, nemusíte ich rozoberať do hĺbky, ale nejaké informácie by ste si navzájom mali vymeniť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozhovor #partner #tajomstvo #cieľ

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...