Nie je klamstvo ako klamstvo, niektoré sú povolené

Nie všetko musíte okamžite "zavesiť" partnerovi na nos.

26.06.2014 14:00
hádka, muž a žena, spálňa Foto:
Niektoré veci si nechajte pre seba, partnera by zbytočne rozčúlili.
debata

Teória absolútnej úprimnosti vo vzťahu sa nemusí v praxi vždy osvedčiť. A tak si radšej povedzte, že niektoré veci vášmu drahému naozaj nemusíte „vešať“ na nos, dokonca sa povoľuje aj malé klamstvo. Aké napríklad?

S kamarátkami náš vzťah nerozoberám

Ktorému chlapovi by sa páčilo, keby o vašich intímnych veciach vedeli pre neho cudzí ľudia? Žiadnemu a to je isté. Ale keď vy sa s priateľkami delíte o takéto veci odjakživa. A tak je celkom normálne, ak s kamarátkami pokračujete vo vašich zvykoch a partner si myslí, že váš vzťah je pre nich tabu. Na čo mu brať ilúzie?

Kto by sa mi už len páčil v práci?

Nový kolega je naozaj kus pekného chlapa. A vždy sa na jeho víkendových historkách dobre pobavíte. Ale to je všetko! Nemáte žiadne úmysly, beriete ho ako fajn kolegu. Tak načo zbytočne zaťažovať partnera a zasiať v ňom semienko podozrenia? Úplne zbytočné, navyše by vám to mohol počas nejakej malej hádky „vyhodiť“ na oči.

O mojom ex nič neviem

Bývalí partneri bývajú často kameňom sváru. Najmä ak sa zrazu objavia vo vašom živote po dlhšej prestávke. Káva či drink, spomínanie na „staré časy“. Áno, takéto posedenia môžu byť nebezpečné. Ak ich však máte pevne pod kontrolou a išlo o jednorazové stretnutie, môžete si takúto informáciu nechať s pokojným svedomím pre seba.

Nikdy som nemala lepšieho milenca ako teba

Veľmi citlivá téma, ktorá dokáže partnera naozaj zraniť. Ak vám to v posteli „klape“ a ste spokojná, kľudne mu môžete povedať aj takúto vetu, hoci nie je celkom pravdivá. Možno ste mali kedysi v posteli super milenca, s ktorým išlo len o jednorazovú záležitosť. A tú noc máte v hlave aj po rokoch. Ale povedať partnerovi niečo také by ho zranilo, možno by o sebe začal pochybovať. Takže malé klamstvo je určite povolené a vo vzťahu žiadne škody nenarobí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #partner #klamstvo

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...