Neprivolajte si koniec vzťahu. Strach bokom!

Boli ste dlho single a odrazu máte vzťah? Vytešujete sa z neho, patrične sa ním pochválite, no prichádza strach?

24.06.2014 16:00
strach Foto:
Ilustračné foto.
debata

Neunáhlite sa
So sexom vyčkajte. Strach môže zaúradovať už v prvých dňoch, ktoré by mali byť najkrajšie. „Bála som sa, že ho nemám čím zaujať, bála som sa, že ma už nebude chcieť vidieť. Nerozumela som mužom. Tak som s nimi hneď vliezla do postele,“ posťažovala sa 25-ročná Žaneta. Samozrejme, že sa zmenila, len čo pochopila, že strach musí zo vzťahu vytesniť.

Zlé znamenie
Vnímajte strach ako zlé znamenie. Len čo ho pocítite, zastavte a pátrajte po jeho príčinách. „Bála som sa, že ma po dvoch týždňoch opustí a spotená som sa budila s tým, že ma už vyhodil z facebooku, zavrel za mnou dvere a zdrhol,“ posťažovala sa zas 28-ročná Petra. A keďže chlapec z nej cítil permanentný stres, utekal – ani sám nevedel, pred čím. „Pohodu v našom vzťahu som mu určite nevytvárala. Nakoniec sa stalo to, čoho som sa najviac bála.“

Užívajte si
Vzťah vnímajte ako dar. Tešte sa z neho. Ak to dokážete, strach bude vytesnaný. Nemôže byť zároveň tam, kde je radosť. Ak cítite, že máte po boku toho pravého, budete si sebou istejšia. A plánujte. Spoločnú dovolenku, návštevu priateľov, tešte sa na to, ako ho ukážete rodičom. Spravte všetko vtedy, keď na to bude vhodný čas. No keďže „tlačenia“ sa boja skôr muži ako ženy, veľa nechajte naňho. A pozor! Nenaznačujte. Keď už, povedzte mu všetko na rovinu. Tak, ako si to predstavujete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #vzťah #strach

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...