Najhoršie dôvody na manželstvo!

Idete si povedať spoločné áno? Pred definitívnym spečatením spoločného života je vhodné prelustrovať dôvody, ktoré vás ženú pred oltár.

22.06.2014 08:00
láska, vzťah, problém Foto:
Ak chcete byť vydatá len preto, že už sa to patrí, nedajte na argumenty rozumu.
debata

V konečnom dôsledku to totiž budú práve ony, ktoré vynesú verdikt, či si život užijete naplno, alebo sa zaradíte k tým, čo budú považovať svoj svadobný deň za značný prešľap.

Tlak okolia

Na začiatku je láska, no nakoniec vás do svadobných šiat oblečie rodina. Dnes je už situácia mierne priaznivejšia k voľným zväzkom. Napriek tomu otázky o svadbe a potrebe žiť „normálne“ dnes mnohé baby počúvajú od starých mám naprieč rodičmi až k vydatým kamarátkam. Pozor, preverte si spokojnosť s manželstvom práve pri pároch, ktoré tvrdia, že už je načase zmeniť si priezvisko. Často sa totiž riadia porekadlom: „Keď mi zdochla koza, nech zdochne aj susedovi.“ Tvrdé, ale pravdivé.

Tehotenstvo

Pre dieťa je ideálne, ak vyrastá v rodine, kde sa podľa možnosti všetci volajú rovnako. Nikdy by však dieťa nemalo byť dôvod robiť prehnané závery. Ak sa už stalo, čo sa nedostane, prehodnoťte, či človek, s ktorým ste mali chuť zdieľať istý čas posteľ, je vhodným kandidátom, aby sa natrvalo usadil aj vo vašom živote. Dieťaťu vzťah uzavretý len kvôli nemu nikdy neprospeje. Ani vám.

Peniaze

Nevadí, že muž nevyzerá vábne, to všetko vyretušuje obrovská zlatá reťaz na krku a peňaženka na prasknutie. Ak má partner dostatočne veľkú zlatú baňu, môžu vám tieto „ružové“ okuliare majetku ostať naveky. Mnoho z „mačov“ si však na imidž požičia, alebo do neho investuje aj posledné. Zrazu zistíte, že zlatý obal opadol, no charakter a telo ostali. Nebývajú však paradoxne tak príťažlivé, ako gravírovanie na drahom prsteni.

Biologické hodiny

Vonkajšie tlaky sa dajú eliminovať, ale čo tie, čo sa zrazu akoby z ničoho nič zrodili vo vašej mysli? Začínate mať pocit, že by ste už mali byť pod čepcom, pretože vám hrozí osud starej dievky? Ak chcete byť vydatá len preto, že už sa to patrí, no srdce ešte nie je úplne stotožnené s tým, že by to malo byť na večnosť, nedajte na argumenty rozumu. Nie je nič horšie, ako presvedčiť svoje srdce rozumom, že už je na svadbu ten pravý čas. Následne bude mozog hľadať argumenty prečo vydržať, ale na druhej strane srdce sa aj tak skôr či neskôr pravidlám vyšmykne…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #problém

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...