Zaujímavosti o bozkávaní, ktoré zúročíte!

Bozkom sa všetko začína. Je gesto za všetky slová, keď ste sa rozhodli, že z kamarátstva bude niečo omnoho viac.

12.06.2014 09:00
bozk - pár - dvojica Foto:
Priemerný človek sa bozkáva 20 165 minút. Je to nesmierne málo...
debata

Bozkom začína predohra, dobré milovanie, romantický večer. Všetkému, čo môžete prežiť spoločne, dá ten správny punc. Aj bozkávať sa je umenie. Nie je to len priložiť pery k partnerovým ústam. To už určite viete, no mnohé ešte netušíte…

Bozky sa zrodili už v maternici

Do ktorej strany otáčate hlavu pri bozku? Nad tým sa ani príliš nezamýšľame, je to akosi automatické. Dve tretiny párov otočia hlavu do pravej strany. Tento program pochádza priamo z maternice, kde sa formovalo naše DNA. Bozky patrili k tomu, čo sa nám spolu s inštinktom prežitia zapísalo do podstaty. Preto je základ ich využívať.

Dávka šťastia

Celkovo 400 000 párov je hodnoverná vzorka s relevantnou výpovednou hodnotou. Drvivá väčšina tých, čo sa pravidelne bozkávali potvrdila, že sa cítia šťastnejší. Pritom sa hádali ako ostatní, aj mali rovnaké starosti a problémy. Bozk sa však ukazuje ako instantná a extrémne rýchla dávka šťastia. Bozk na ráno, na dobrú noc, na privítanie aj pred odchodom do práce. Stačí tak málo, aby ste spomedzi všetkých smutných tvári na ulici práve vy žiarili šťastím. Stačí si dať pusu.

Najlepší bozkávači sú Taliani

Dávajú do bozkov vášeň, jazyk, pery, celé telo. Taliani sa štatisticky najviac bozkávajú a možno aj preto sú v bozkoch svetoví. Táto informácia sa hodí, ak práve premýšľate, kam sa vybrať v na letnú dovolenku.

Bozkávame sa málo

Priemerný človek sa bozkáva 20 165 minút. Je to nesmierne málo vzhľadom na to, koľko času prepozeráme televíznymi správami, precestujeme za prácou, či strávime hádkami. V prípade zvýšenia podielu času stráveného bozkávaním bude svet jednoducho lepšie miesto. Ak si štatistiku vylepšíte aspoň osobne, budete šťastní a veselší ako zvyšok civilizácie.

Bozky pre zdravie

Hovorili sme o duševných benefitoch, no jeden dobrý bozk, to je aj 2 – 3 kalórie dole za jedinú minútu bozkávania. Posilňuje imunitu a znižuje možnosť výskytu zubného kazu, znižuje bolesť a bojuje proti zápalom prínosových dutín. Navyše práve bozk je aj bránou k šťastnému partnerstvu. Vedci zistili, že ak vám bozkávanie s partnerom doslova chutí čokoláda, ste v náručí s tým pravým.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bozk #rekord #zaujímavosti #pery

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...