Oslávenca 'nemusíte', ale na oslavu sa tešíte

Stane sa, že dostanete pozvanie na akciu od človeka, s ktorým si veľmi nerozumiete a možno to ani jednému z vás neprekáža...

02.06.2014 15:00
Oslavy sa môžu niesť v rozličnej atmosfére. Foto:
Oslavy sa môžu niesť v rozličnej atmosfére.
debata

Hra na slepú babu

Prijať pozvanie na súkromnú party, kde si nemáte čo povedať s hostiteľom, je možné, ba nie až tak výnimočné, trochu riskantné a môže to priniesť i pozitíva. Ak obaja hráte rovnakú hru – on vie, prečo vás pozval a vy to viete tiež, ako i to, prečo ste to prijali – dá sa zachovať obojstranná slušnosť a diplomacia. Možno sú v tom zištné záujmy, ktoré sledujete obaja a nik iný o tom nemusí tušiť. Sú to ošemetné záležitosti, nahlas nevypovedané, ale ak vám obom vyhovujú, je to len vaša vec. Napokon, z takého vzťahu sa neraz zrodí aj skutočná osobná sympatia a ešte vás to celé môže zblížiť.

S ním si nerozumiete, s ostatnými hosťami áno

Jednoduchá príčina prijatia pozvania, aj keď s oslávencom ste si doposiaľ nesadli, je ak sa tešíte na ďalších hostí, s ktorými si rozumiete. Vtedy to príliš neriešite a opäť je na vás oboch, ako to vnímate a ako sa k sebe správate. Hostiteľ vás chce napríklad takisto z jednoduchých dôvodov – nerád by trhal partiu, kde nemusí byť každý s každým najlepší kamarát, vašu prítomnosť oceňuje najmä kvôli lepšej všeobecnej zábave a možno má záujem spoznať vás viac. Hlavne zachovajte korektné vystupovanie, nezneužívajte jeho pôdu na to, aby ste ho ohovárali, vysmievali sa mu, vytvárali skupinky a komploty.

Ide len o vlastný komfort

Najsmutnejšie prípady sú tie povahy, ktoré nejdú na oslavu ani len zo slušnosti, ale tešia sa na podujatie iba z konzumných dôvodov. Takí neraz nevedia čo sa patrí (alebo im vyhovuje hrať jednoduchšieho) a snažia sa hlavne využiť, čo je v ponuke, bez ohľadu na adekvátnu pozornosť voči hostiteľovi. Nielenže sa mu nevenujú, ale šetria aj na darčeku a ich správanie je nanajvýš sebecké. Tým by mali vyslať jasný signál, že v komunite už nie sú vítaní a žiadne nabúce nebude.

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #oslava #vzťahy #párty #nechuť

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...