Ak je súkromie v pohode, aj v práci to ide ľahšie

K tomu, aby sme sa mohli sústrediť na dobrý pracovný výkon, potrebujeme čistú hlavu. Najlepšie to klape vtedy, keď máme v poriadku citový život.

01.06.2014 17:00
práca, zamestnanie, kariéra Foto:
Ak sú city opätované, dokážete sa sústrediť na pracovné povinnosti.
debata

Láska kvitne? Aj chuť žiť!

Cítime sa fajn, keď máme lásku svojich snov, príjemnú atmosféru v rodine a prácu, ktorá nás baví. Nefunguje to tak vždy, niekedy to akosi niekde nevychádza podľa našich predstáv a to i vtedy, ak nie sme príliš nároční. Nedá sa nič robiť, ak chceme prežiť, musíme zvládať aj rôzne prekážky. S láskou je všetko jednoduchšie, ak ju máme, udržujme si ju, nerobme veci, ktoré ju môžu oslabiť či zničiť. Až pri strate citu a podpory zistíme, čo všetko to pre nás znamenalo. Napríklad aj motiváciu v práci, chuť žiť!

Zaľúbenosť prináša všeličo…

Ocitli ste sa už v situácii, kedy pre vás objekt vášho záujmu znamenal stred vesmíru a nemysleli ste na nič iné, iba na neho a unášali sa na krídlach romantiky? Tak viete, že v takomto rozpoložení nie je jednoduché stáť vždy nohami pevne na zemi a neraz by ste boli radšej so svojou láskou, než so šéfom dumali nad nejakým projektom. Aj to prináša zaľúbenie, ale ak je príjemné a city sú opätované, dokážete zmobilizovať sily a sústrediť sa i na pracovné povinnosti. Horšie je to v prípade nešťastnej lásky!

Sklamané city – liečba prácou?

Láska zvädla a vy tiež? Šťastní sú tí, ktorí dokážu nepriaznivé srdcové záležitosti liečiť medzi ľuďmi, aj v pracovnom kolektíve, pri plnení úloh. Pre citovo zraneného človeka je nebezpečné izolovať sa, stiahnuť a trúchliť. To mu môže vziať všetko sebavedomie, sily a podnety socializovať sa, žiť. Pomôžu tu priatelia, blízki a práca. Ale je nutné chcieť sa z toho dostať, otvoriť dvere všetkým, ktorí sa nám snažia pomôcť, venovať sa svojim záľubám a aktívne prijímať výzvy i príležitosti, ktoré rozvíjajú talent a schopnosti. Len takto sa postavíme opäť na nohy, prekonáme sklamania a dokážeme plnohodnotne žiť, zaujať niekoho nového a už to môže vyjsť navždy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #city #pracovný výkon

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...