Chcete vylepšiť váš vzťah? Venujte čas aj nežnostiam po sexe

Túžite po šťastnejšom a uspokojivejšom vzťahu? V takom prípade by ste sa mali viac k sebe túliť. Aj po milovaní.

28.05.2014 15:32
pár - posteľ - milovanie - predstieranie orgazmu Foto:
Po sexuálnom styku by ste mali spolu zostať v posteli a venovať sa ešte nežnostiam.
debata

Nie je nič výnimočné, že aj dlhoroční partneri, ktorí sa spolu pravidelne milujú, sa po sexuálnom akte odoberú každý „do svojho sveta“. Žena uteká do sprchy, muž sa prevalí na bok a zadrieme, prípadne zamieri ešte k televízoru pozrieť si športové výsledky.

Podľa odborníkov je však veľmi dôležité po milovaní venovať svoj čas ešte jeden druhému. Bozky, objatia, polihovanie v náručí a nežné gestá – to je recept na šťastnejší vzťah vo všeobecnosti, ale aj lepší sexuálny život. Intimita, ktorá sa nekončí vyvrcholením, ale pokračuje aj po ňom, sa totiž podpisuje na našom pozitívnejšom vnímaní celej situácie.

„Keď ľudia hovoria o sexe, majú tendenciu sa sústreďovať na samotný styk a orgazmus,“ citoval britský Daily Mail Amy Muiseovú z torontskej univerzity. Vedúca štúdie však upozornila, že aj ďalší fyzický kontakt po milovaní je veľmi dôležitý pre kvalitný sexuálny život a vzťahové uspokojenie.

Prieskum, ktorý prebiehal vo dvoch fázach, najprv testoval online 335 jednotlivcov, aby sa následne zameral na 101 párov v priamom prieskume. Vedci požiadali jednotlivé páry, aby po sexuálnom styku strávili čas spolu viac ako štvrť hodinu, pričom sa v rámci nej venovali nežnostiam. Následne sa preukázalo, že tieto páry vykazovali pocity uspokojivejšieho sexuálneho a vzťahového života.

Ešte viac než u nezadaných párov, platili tieto výsledky u manželov a rodičov. Práve rodičia detí majú totiž na vzájomné nežnosti menej času – akonáhle si ho však nájdu, vnímanie vzťahu a jeho hodnotenie sa mení. Aj preto vedci odporúčajú, že pre vzťah je určite lepšie, ak s partnerom trávime viac času – samozrejme, nielen pri a po samotnom sexe, ale aj vo všeobecnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #sex #vzťah #blízkosť #vylepšenie vzťahu

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....