Kríza? Zahrajte si hru otázok

Len čo zacítie krízu vo vzťahu a ste si istá, že oň chcete zabojovať, hľadajte chybu v komunikácii. Tam ich je najviac.

29.05.2014 14:00
problém, vzťah, kríza vo vzťahu Foto:
Ilustračné foto.
debata

Veľa párov má nekomunikuje na rovinu. Dôvody sú jasné. Boja sa odpovede, ktorá by nemusela byť taká, akú očakávajú. Nechcú vyplašiť priateľa, nechcú, aby im ušiel. “My sme sa raz už rozišli. Ja som chcela bábätko veľmi, on stále váhal. Vraj som tak tlačila na pílu, že sa nevedel brániť a ušiel. Potom sme sa znova dali dokopy a bola som oveľa opatrnejšia,” zhodnotila 30-ročná Martina. Jej sa vo vzťahu neskôr komunikačné nezrovnalosti diali takmer denne. Kopec nevysvetlených ve­cí.

Keď si uvedomíte, že je toho nedopovedaného alebo nejasného medzi vami viac, ako treba, zahrajte si jeden večer hru na úprimnosť. Začnite akokoľvek. Môžete točiť fľašou alebo hádzať kockou. Víťaz je v tom prípade ten, kto hodí vyššie číslo. A vtedy začnite hrať. Položte partnerovi otázku, ktorá vám už dlhý čas leží na srdci. To isté však umožnite aj partnerovi. Uvidíte, ako sa vám uľaví.

“Na začiatku vzťahu som povedala partnerovi, že a netúžim vydávať. Cítila som, že ho o žralo. Jedného dňa, keď sme boli na večeri, povedal mi, že je to škoda. Všetci jeho kamaráti sú vraj ženatí, túži po tom automaticky aj on. Mali sme v tom čase veľkú krízu a aj sme sa rozišli. Po polroku sme sa znova dali dokopy a medzi nami visel veľký otáznik. V rámci tejto hry som sa ho to opýtala. Chceš si ma vziať? Rozplakal sa. Myslel si, že nemá žiadnu šancu. Bolo to krásne. Ja som sa vydávať netúžila, ale ak len toto jemu chýbalo ku šťastiu, bola som ochotná podriadiť sa…,” skonštatovala Martina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #láska #úprimnosť

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...